Kole širi imperiju

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2017

20:08 >> 20:05

Miodrag Kostić, predsednik "MK grupe" u svojoj novoj zgradi na Bulevaru Evrope u Novom Sadu otvoriće prvi hotel "Šeraton" u Srbiji.

Tanjug
Preusmerio biznis u turizam: Miodrag Kostić

Na zvaničnom sajtu "Šeratona" objavljeno je da će hotel u Novom Sadu biti otvoren u novembru. Ovaj objekat na Bulevaru Evrope gradila je "Aleksandar gradnja", u vlasništvu Vojislava Gajića, a u planu je bilo se otvori "Holidej in". Međutim, Kostić je ovu zgradu kupio krajem prošle godine i vrlo brzo se sa lancem poznatih luksuznih hotela dogovorio o saradnji.

- Nakon uspešne saradnje sa lancem hotela "Kempinski", kompanija "MK grupa" je uspostavila saradnju i sa poznatim brendom hotela "Šeraton", koji je sada deo "Marriott Internationala". Otvaranje se očekuje sredinom novembra i ovim potezom nastavlja se njihov strateški cilj da budu vodeća hotelska kompanija iz oblasti turizma u regionu. Osim ovog hotela, u planu širenje hotelskog biznisa u Crnoj Gori i Hrvatskoj - saopštavaju iz "MK grupe".

Tako će Novi Sad postati prvi grad u Srbiji u koji dolazi "Šeraton", lanac hotela koji se po zaradi i luksuzu izmenjuje sa lancem hotela Hilton na prvom mestu u svetu. Sa više od 435 hotela širom planete, u više od 70 država. Najpoznatiji je Šeraton "Hotel & Towers" na 7. aveniji u Njujorku, a jedan od najluksuznijih je "Šeraton Grand hotel" u Dubaiju. Po portalu "TripAdvisor", "Šeraton Dubrovnik rivijera" je prošle godine uvršten u 1 odsto najboljih svetskih hotela.

Sa druge strane "MK grupa" potvrđuje planove za dalje širenje poslovanja u turizmu. Pod njenim okriljem trenutno posluju "Grand Hotel & Spa" i "Angella Hotel & Residence - Konaci Sunčani vrhovi" na Kopaoniku.

Posle kupovine jednog od najluksuznijih hotela u Portorožu, "Kempinski Palace", kako pišu domaći mediji, Koštić planira i širenje biznisa u Crnoj Gori. Hoteli koji bi uskoro trebali biti u njegovom vlasništvu su "Slovenska plaža", "Mogren" i "Aleksandar" u Budvi, te "Palas" i "Kastel Lastva" u Petrovcu, što će da ga košta oko 100 miliona evra.

Inače, zgrada "Šeratona" u Novom Sadu od 8.500 metara kvadratnih počela je da se gradi pre šest godina i u nju je uloženo 11 miliona evra. Po prvobitnom planu, odgovaraće zahtevima za internacionalnu kategorizaciju 4+ zvezdica i prvenstveno će biti namenjen poslovnom svetu.

Osim vrhunskog smeštaja, na raspolaganju će biti i velnes zona sa zatvorenim bazenom, konferencijski centar sa više multifunkcionalnih sala, restoran internacionalne kuhinje i drugi dodatni sadržaji. Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, u ponudi će biti 124 komforne sobe, uključujući i dve sobe za osobe sa posebnim potrebama, kao i specijalni egzekjutiv klub, odnosno sprat sa posebno opremljenim sobama i apartmanima.

Komentari (0)

Loading