Mali: Poseta Putina važna za našu ekonomiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.01.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina veoma značajan za Srbiju i da je taj 15. po redu susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dokaz njihovog ličnog prijateljstva i intenzivne ekonomske

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

- Veoma je važno što će predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doći u Srbiju. Mislim da je to 15. susret između našeg predsednika i njega i to samo dokazuje o kom intenzinetu saradnje i međusobnim odnosima je reč. Rusija je za nas veoma važan spoljnotrgovinski partner a razgovori će, pre svega, biti usmereni na budućnost i sigurno snabdevanje gasom - rekao je ministar Mali gostujući na Happy televiziji.

On je dodao da je snabdevanje gasom strateški važno pitanje za našu zemlju, da je on pogonska snaga za naše nove fabrike, te da ako jačamo ekonomiju i podižemo privredni rast, trebaće nam mnogo više tog značajnog energenta.

Mali je istakao da će biti potpisano dvadesetak značajnih sporazuma, među kojima su i oni koji se odnose na železnice, odnosno izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra, koji će biti u funkciji povećanja efikasnosti železnica, prenelo je Ministarstvo finansija.

Takođe, biće potpisani sporazumi u oblasti obrazovanja i mnogim drugim značajnim oblastima života.

Ministar je rekao da mu je posebno drago zbog činjenice da će Vučić dobiti i orden i da je posle 105 godina on prvi srpski državnik koji će dobiti tako veliko priznanje.

- Znam koliko mu to znači i da je to potvrda njegove borbe za bolje sutra i bolje odnose Srbije i Rusije - kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, Srbiji je važan mir i stabilnost u regionu, politička stabilnost i napredak idu zajedno, a za našu zemlju saradnja sa regionom je izuzetno značajna..

Kritike ekonomista i Fiskalnog saveta, kaže Mali, uvek uzima u obzir, ali ne kada su neutemeljene.

- Brojke ne mogu da lažu. Kad pogledate taj rezultat, Eurostat (statistička služba Evropske unije) izbaci stope rasta za svaki kvartal, vi vidite da smo među vodećim ekonomijama u svetu - kaže ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Rada

15.01.2019 11:02

Putinova poseta je od velikog znacaja za nasu drzavu.

star

15.01.2019 11:02

Veoma važna je ova poseta Putina našoj zemlji, jer nam može doneti potpisivanje niza sporazuma za još bolji ekonomski rast Srbije.

CILE

15.01.2019 11:02

Sigurno da je ekonomija veoma bitna te su bitni i sporazumi koji ce se potpisati pogotovo u vezi gasa.

Luka

15.01.2019 11:05

Poseta Ruskog predsednika nam je znacajna najvise kao prijateljska a onda politicki i ekonomski. Dobri odnosi Putina i Vucica Srbiji i srpskom narodu su od izuzetnog znacaja.