Isplata pomoći porodicama s decom pet dana pre roka!

Autor: Republika

Vesti

15.08.2018

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je u Jagodini da je danas, pet dana pre roka, počela primena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, a domaćinima je poručio: "Vi ste najbolji primer, opština koja je najviše davala za porodilje".

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

Inače, kad je reč o primeni novog Zakona, bilo je predviđeno da prve isplate počnu 20. avgusta, ali su one krenule danas i prva osoba koja je dobila novac je iz Kraljeva, objasnio je Ðorđević.

- Do sada je obrađeno 584 zahteva, biće i više do 20. avgusta" - rekao je Ðorđević, dodajući da to pokazuje ozbiljnost države u odnosu na građane. 

Isplate će, napomenuo je, biti redovne, a Gradskom centru u Jagodini obećao je jedno terensko vozilo.

Ministar je u Jagodini posetio Gradski centar za socijalni rad i Centar za dnevni boravak dece ometene u razvoju i poručio da će njegovo ministarstvo da lobira da Jagodina dobije sve što joj treba u oblasti socijalne pomoći. 

Njega i njegovog domaćina, predsednika Skupštine grada Dragana Markovića, s radom ovih ustanova upoznala je direktorka Gradskog centra Biserka Jakovljević.

Ðorđević je još poručio da će projekat "socijanih karata" zaživeti naredne godine, da će biti transparentan i da će opštine imati uvid u to koliko građana na njihovoj teritoriji dobija pomoć.

Markoviću je zahvalio što podržava Vladu Srbije, u, kako je rekao, svim segmentima, a domaćin je pomenuo da Jagodina u kontinuiteta 13 godina pomaže porodiljama, građanima sa lošom ekonomskom situacijom, starima, bolesnima, nezaposlenima.

- Zahvaljujući našem programu i projektu borbe protiv bele kuge, Jagodina je po poslednjem popisu stanovništav brojnija za 400 porodica, a u školama su dva odeljenja đaka više  - rekao je Marković.

 Podsetio je da je Skupština grada dala "punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću za pregovore u Briselu".

Polaznici Centra za dnevni boravak poklonili su Ðorđeviću i Markoviću svoje crteže, a ministar je zatim posetio Turistički kompleks grada: Akva park, ZOO i Muzej voštanih figura. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading