KAZNA ZA RODITELJE ČIJA SE DECA DROGIRAJU?!

Autor: Tanjug

Vesti

12.07.2018

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama. Ministar, međutim, smatra da bi priču o borbi protiv narkomanije u školskim klupama trebalo izmestiti u porodicu, kao i da država mora da bude jasnija i strožija po pitanju kažnjavanja roditelja.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević apeluje i da se roditelji uključe u kažnjavanje

Šarčević je naveo da se svega 10 odsto roditelja odazove na skupove organizovane s namerom da se roditelji edukuju o narkomaniji i prevenciji. Sada se, kako kaže, uvode mere gde će direktori škola biti nagrađivani ukoliko se ti skupovi budu više posećivali. 

Takođe, u sklopu borbe protiv narkomanije, Ministarstvo prosvete je uštedelo određena sredstva i u škole će vratiti oko 150 psihologa. Takode, tu je i policija koja će biti u školama. 

Testovi za detekciju korišćenja droge, kako napominje ministar, ne mogu se koristiti na deci, jer to zakon zabranjuje, to mogu da rade roditelji i zato su bitni Saveti roditelja. 

Šarčević kaže da ima dosta načina da se roditelji više uključe u celu priču, pa na kraju krajeva i kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading