"PA ŠTA RADE NEDELJOM AKO NISU U CRKVI?" MNOGI MISLE DA VERA MOŽE I BEZ OVOGA: Otac Predrag Popović ih žestoko demantovao, pa dao par korisnih saveta!

Autor:

Vesti

23.06.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema života sa Bogom bez odlaska u crkvu!

"PA ŠTA RADE NEDELJOM AKO NISU U CRKVI?" MNOGI MISLE DA VERA MOŽE I BEZ OVOGA: Otac Predrag Popović ih žestoko demantovao, pa dao par korisnih saveta!

Foto: youtube

Otac Predrag Popović ističe važnost odlaska u crkvu i učestvovanja u liturgiji nedeljom. On naglašava da je obmana verovati da se može živeti sa Bogom, a ne prisustvovati crkvenim obredima. Kroz primer sa puta za Emaus, objašnjava da je nemoguće prepoznati Hrista bez učešća u liturgiji. Takođe, ističe da pravilno oblačenje za odlazak u crkvu ima svoju simboliku i važnost.

Otac Popović preporučuje nošenje svetle odeće prilikom odlaska u crkvu, ističući da se time slavi Hristovo vaskrsenje. Takođe, savetuje vernike da izbegavaju upadljivu odeću i da pokažu poštovanje prema crkvi kroz svoj izgled.

Prilikom posete crkvi, važno je da vernici budu pristojno obučeni i da se ponašaju s poštovanjem. Otac Popović ističe da pristojno odevanje podrazumeva izbegavanje provokativne odeće i neprikladnog ponašanja tokom bogosluženja.

Kao deo poštovanja prema svetom mestu, otac Predrag Popović naglašava nedopustivost korišćenja mobilnih telefona u crkvi, ističući važnost pridržavanja određenih pravila ponašanja u hramu.

Otac Popović opisuje pravilan način krštenja, ističući simboliku svakog koraka u tom procesu. On naglašava značaj pravilnog izvođenja znaka krsta i ističe da se njime osvećuje čitavo biće vernika.

Kroz ove savete i smernice, otac Predrag Popović podseća vernike na važnost prisustva u crkvi, poštovanje svetih obreda i pravilnog ponašanja tokom bogosluženja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading