OTKRIVAMO KO JE ŽENA KOJA JE RAZBESNELA SRBIJU! Tražila da mladi rade bez plate!

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

19.05.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnica "Hedera vite" Olgica Samoilović izvinila se zbog svoje izjave, ali malo ko veruje da je izvinjenje bilo iskreno

OTKRIVAMO KO JE ŽENA KOJA JE RAZBESNELA SRBIJU! Tražila da mladi rade bez plate!

Foto: Printscreen

Olgica Samoilović, vlasnica kozmetičkog brenda "Hedera vita", izvinila se zbog izjave koja je razbesnela Srbiju. Naime, ona je tokom gostovanja u jednom podkastu mladima koji tek treba profesionalno da se ostvare poručila da rade godinu dana bez plate.

"ROBOVLASNIŠTVO"

- Ako vam se negde ukaže prilika da radite, u nekoj dobroj firmi, bez plate - idite i radite bez plate. To je ono što sam ja pre neki dan studentima kojima sam držala jedno predavanje rekla: "Radite bez plate godinu dana. Nemojte odmah da mislite da ste vi bogomdani. Vi ste došli na posao, vi odmah pitate kolika vam je plata." Tako neko kad mi dođe, meni odmah nije dobro, odmah pitam: "Dobro, a šta ti znaš da radiš? Gde si ti radio? Koje je tvoje iskustvo? Znači, ne znaš ništa, te, stoga, vrati se na početak" - rekla je Samoilovićeva.

Usledila je čitava salva negativnih komentara građana.

- "Pobogu, radi ti bez plate, ženo", "Nigde u svetu nema da se radi bez plate, čak ni praksa, praksa se plaća u normalnom svetu", Da li si ti radila bez plate? Ko će da plati struju, grejanje, vodu", "Kuku njenim zaposlenima", "Auh, daleko bilo ovih stručnjaka, jaki saveti, svaka čast, strašno", "Kako biti rob?! Eto tako! Ti si, ženo, blesava. Plata je prvo što treba da pitamo. Ti si tu, kao poslodavac, da nas naučiš i platiš. To što ti hoćeš je robovlasnički sistem" - ređale su se osude.

U komentarima se čak pozivalo i na bojkot njenih proizvoda, a pojedini su primetili da njen stav predstavlja "pravo mišljenje balkanskog preduzetnika".

Hvalila se karijerom

U jednoj od ispovesti ova preduzetnica se pohvalila da je sa 26 godina napustila posao u jednoj farmaceutskoj kompaniji u Beogradu i vratila se u rodnu Loznicu, gde je registrovala firmu koja se bavi proizvodnjom sapuna.

U svom gradu je proširila posao i na druge delatnosti.

- U tim trenucima sam se uplašila da nećemo uspeti zbog ogromnog viška posla. Tek što sam sletela iz Madrida, morala sam da otrčim u poslastičarnicu jer su radnice bile u panici, nisu stizale da naprave tako veliku količinu kolača, a kamoli da operu nagomilane sudove. Naravno, zavrnula sam rukave i počela da perem - rekla je Olgica jednom prilikom.

NEDOVOLJNO PRECIZNA

Samoilovićeva se u međuvremenu oglasila saopštenjem u kom je pojasnila spornu izjavu.

- Gostujući u emisiji "Biznis priče" govorila sam o potrebi za učenjem i odricanjem, o velikim snovima i načinu kako ih ostvariti. Sve ovo sam iznosila, ukazujući na svoj lični primer i iskustva. Međutim, izjava "o radu bez plate", koja je izvučena iz konteksta, izazvala je negativne reakcije. Želim da istaknem da se ta izjava odnosila isključivo na moje lično iskustvo koje mi je pomoglo da steknem znanje korisno za moj biznis - rekla je Olgica i dodala:

- Upućujem iskreno izvinjenje svima koje je moja izjava povredila. Moja namera nije bila da ugrozim bilo čija osećanja i prava, posebno pravo na rad i pristojnu i dobru zaradu. Naprotiv, zalažem se za pravedne uslove rada i adekvatnu nadoknadu. Još jednom izvinjavam se zbog nedovoljne preciznosti u izlaganju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vera

19.05.2024 23:29

Nemojte više davati prostora u emisijama i štampi ovoj ženi.

Darko

20.05.2024 07:03

@Vera - Svaka čast ovoj ženi, konačno neko da priča o tome kako da deca postanu ljudi, samo vi deco ulazite u znanje i ne brinite za novce, oni ce doci sigurno!