STIŽE NOVAC ZA PENZIONERE! Uplate uskoro ležu, a EVO ko prvi dobija!

Autor:

Vesti

21.04.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pio fond je objavio raspored.

STIŽE NOVAC ZA PENZIONERE! Uplate uskoro ležu, a EVO ko prvi dobija!

Foto: Shutterstock

Isplata penzija u Srbiji organizovana je prema ustaljenom kalendaru koji počinje svakog drugog u mesecu i traje do desetog dana. U maju, prvi novac stiže penzionerima iz kategorije samostalne delatnosti, a odmah nakon njih penziju dobijaju poljoprivredni penzioneri.

Ovo je deo redovne procedure Ministarstva finansija i PIO fonda Republike Srbije. Isplata penzija obavlja se putem tekućih računa korisnika ili u poštanskim filijalama, gde se penzionerima isplaćuje novac ukoliko nemaju otvoren račun u banci.

Isplata penzija odvija se po unapred utvrđenom rasporedu koji je objavljen na zvaničnoj veb stranici PIO fonda. Ovim sistemom penzioneri mogu da planiraju svoje troškove i obezbede redovno podmirenje svojih obaveza.

Isplata penzija po ustaljenom rasporedu nastavlja se nakon penzionera iz kategorije samostalne delatnosti i poljoprivrednih penzionera. Sledeći na redu su penzioneri iz kategorije Vojne Republike bivše SFRJ i penzioneri iz kategorije Zaposleni.

Penzioneri iz kategorije Zaposleni primaju svoje penzije svakog 9. u mesecu putem tekućih računa, dok se isplate na kućne adrese i šaltere pošte vrše 11. u mesecu.

Penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti dobijaju svoja primanja od 2. u mesecu preko tekućih računa, dok se isplate na adrese i šaltere pošte vrše svakog 4. u mesecu.

Vojne penzije se isplaćuju svakog 5. u mesecu, kao i poljoprivredni penzioneri.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading