POMOĆ DRŽAVE DOBILO VIŠE OD 20.000 PENZIONERA, ALI... Jednu stvar obavezno ispoštujte!

Autor:

Vesti

07.04.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozivi iz banja i dogovaranje termina su uveliko krenuli.

POMOĆ DRŽAVE DOBILO VIŠE OD 20.000 PENZIONERA, ALI... Jednu stvar obavezno ispoštujte!

Foto: Shutterstock

Na ovogodišnji oglas za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u neku od banja Srbije prijavilo se gotovo 60.000 korisnika penzije, a ovo pravo je ostvarilo 22.089 penzionera.

Osim penzionera, uključeni su i pratioci korisnika novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, odnosno korisnika kojima je potrebna pratnja tokom rehabilitacije. Ukupno, očekuje se da će u ovoj kalendarskoj godini biti upućeno na besplatnu rehabilitaciju više od 22.000 korisnika.

Konačne rang-liste su objavljene 14. marta, nakon čega je usledilo potpisivanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara. Korisnicima koji su ostvarili pravo, Fond je poslao pisana obaveštenja sa informacijama o tome za koju banju su opredeljeni i koje terapijske usluge će dobiti u banji.

Korisnici su, kao i prethodnih godina, u okviru prijava navodili tri banje u koje bi želeli da budu upućeni. Najveće interesovanje bilo je za Vrnjačku Banju, zatim za Banju Koviljaču, Banju Kanjižu, Sokobanju i vrdnički 'Termal'.

Svaka banja je u obavezi da korisniku pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji.

Pozivi iz banja i dogovaranje termina su uveliko krenuli, a uskoro će i prvi korisnici početi da koriste svoje pravo na kompletan desetodnevni banjski oporavak koji im obezbeđuje Republički fond PIO.

DOGOVARANJE TERMINA

Na osnovu spiskova korisnika koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju po ovogodišnjem oglasu, a koje Fond PIO dostavlja rehabilitacionim centrima, iz RH centara pozivaju korisnike kako bi sa njima dogovorili termin boravka.

Dakle, penzioneri se u vezi sa terminima dogovaraju direktno sa banjom u koju su upućeni na rehabilitaciju, javlja Espreso.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading