HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Teretnjaci na Bogojevu čekaju 15 sati, na Horgošu 10

Autor:

Vesti

03.04.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika gužva

HAOS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Teretnjaci na Bogojevu čekaju 15 sati, na Horgošu 10

Foto: TANJUG/A. ĆIRIĆ

Prema informacijama Uprave granične Policije, situacija na graničnim prelazima je sledeća:

  • Na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok teretnjaci na prelazu Bogojevo na izlazu iz zemlje čekaju 15 sati,
  • Na Horgošu 10,
  • A na Kelebiji devet sati.
  • Kamioni na GP Batrovci čekaju osam sati, 
  • Na prelazima Šid i Bezdan po pet sati,
  • Na Sremskoj Rači tri
  • Na prelazu Gradina, takođe na izlazu iz zemlje, zadržavanje za kamione je dva sata.
  • Ostali granični prelazi nemaju duža zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Umeren broj vozila prisutan je na auto-putevima, kao i na magistralnim i regionalnim putnim pravcima, saobraćaj se odvija bez zastoja, sem na mestima gde su izvođeni radovi, saopštio je AMSS, prenosi Tanjug.

Bogojevo je granični prelaz između Srbije i Hrvatske. Nalazi se u Vojvodini, u blizini grada Sombora. Ovaj granični prelaz važan je za putnike i robu koji prelaze granicu između ove dve zemlje. Kao i drugi granični prelazi, Bogojevo je mesto gde se obavljaju carinski i imigracioni pregledi, a služi i kao ulaz i izlaz za putnike i transportnu robu.

Na graničnom prelazu Bogojevo mogu se primenjivati različita pravila i procedure u skladu sa zakonima i sporazumima između Srbije i Hrvatske, uključujući pasoške kontrole, carinske provere i pregled robe. Ovaj prelaz je deo važne saobraćajne mreže koja povezuje Srbiju sa susednim zemljama i širim evropskim prostorom.

Foto: printskrin

Gradina

Granični prelaz Gradina je jedan od ključnih prelaza između Srbije i Bugarske. Nalazi se u istočnom delu Srbije, u blizini grada Zaječara. Ovaj prelaz je od velikog značaja za putnički i teretni saobraćaj između ove dve zemlje.

Na graničnom prelazu Gradina, kao i na svim drugim graničnim prelazima, vrše se imigracione i carinske kontrole. Putnici koji prelaze granicu moraju proći kroz pasoške i imigracione kontrole, dok se roba podvrgava carinskim pregledima i procedurama.

Granični prelaz Gradina igra ključnu ulogu u povezivanju Srbije sa Bugarskom, omogućavajući protok ljudi i robe između ove dve zemlje i dalje ka drugim delovima Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading