KADA RUSI PLAČU I SRBI TREBA DA PLAČU! Održan parastos žrtvama terorističkog napada u Moskvi, ruska crkva u Beogradu puna verujućeg naroda! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.03.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tragedija je uzdrmala i srpsku zajednicu, ističući potrebu za zajedništvom i podrškom u borbi protiv terorizma.

KADA RUSI PLAČU I SRBI TREBA DA PLAČU! Održan parastos žrtvama terorističkog napada u Moskvi, ruska crkva u Beogradu puna verujućeg naroda! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Danas je u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu održan parastos za žrtve terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi. Liturgiju je služio otac Ilarion, starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu, dok su okupljeni građani, među kojima je bilo najviše Rusa, držali sveće tokom pomena, prenosi Tanjug.

Jedan od prisutnih, Anđelko Aćimović, izrazio je svoju podršku ruskom narodu u ovom teškom trenutku, ističući reči vladike Nikolaja Velimirovića: "Kad Rusi plaču, i Srbi treba da plaču." Aćimović je istakao svoj osećaj užasa nakon saznanja o napadu, naglašavajući važnost solidarnosti među narodima u teškim vremenima.

Podrška stradalima i osuda terorizma

Lazar Stevanović je takođe došao da iskaže podršku, ističući da ga vest o napadu nije previše iznenadila, s obzirom na aktuelnu situaciju. On je istakao da je ovo vreme rata i da je, iako možda nije iznenađujuće, ipak potresno. Stevanović je poslao reči podrške stradalima i njihovim porodicama, osuđujući teroristički čin.

Detalji o napadu i odgovornost organizacije Islamska država

U napadu na "Krokus Siti Hol" stradalo je najmanje 143 osoba, a više od 100 je povređeno. Odgovornost za napad preuzela je organizacija Islamska država, dok je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila da je uhapsila četvoricu napadača nedaleko od granice sa Ukrajinom, kao i još sedam osoba povezanih sa napadom.

Ova tragedija je uzdrmala i srpsku zajednicu, ističući potrebu za zajedništvom i podrškom u borbi protiv terorizma. Građani su se okupili u crkvi kako bi izrazili svoju solidarnost i saučešće, pokazujući da su njihove misli i molitve uz žrtve i njihove porodice.

Napad u Moskvi je podsetnik na globalnu pretnju terorizma i potrebu za jedinstvom i solidarnošću među narodima u borbi protiv ovog zla. Parastos u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu je simbol podrške i saučešća, dok su reči prisutnih jasno iskazale osudu terorizma i izrazile podršku stradalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading