ŠOK U KOMŠILUKU! Hrvatska NE IDE na Evropsko prvenostvo u FUDBALU!

Autor:

Sport

23.03.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki neuspeh susedne reprezentacije.

ŠOK U KOMŠILUKU! Hrvatska NE IDE na Evropsko prvenostvo u FUDBALU!

Foto: www.profimedia.rs

Hrvatski fudbalski tim do 19 godina doživeo je razočaravajući poraz od Turske u elitnom kolu kvalifikacija za Euro.

Utakmica, održana u Varaždinu, prikazala je turski tim kako osigurava pobedu od 2-1, uništavajući nade Hrvatske za direktni plasman na Evropsko prvenstvo.

Mladi hrvatski tim, predvođen trenerom Sinišom Oreščaninom, našao se u zaostatku od 2-0 pre nego što je uspeo da smanji prednost. Uprkos fantastičnoj prilici u 76. minutu kada im je dodeljen indirektan slobodan udarac na pet metara od gola, hrvatski tim nije uspeo, dok je Turska proslavila značajnu pobedu.

Republika

Foto: printscreen/x.com

U19 Evropsko prvenstvo

Turska je povela na utakmici, sa Yildirimom koji je postigao gol u petom minutu, uz asistenciju Uzuna. Samo pet minuta kasnije, Uzun je udvostručio vođstvo Turske, stavljajući juniorski turski tim u dominantan položaj u prvih deset minuta igre. Iako je Roko Brajković postavio Zlatana Košćevića za sjajan gol u 50. minutu, hrvatski tim nije mogao da postigne više, uprkos fantastičnoj šansi u 75. minutu.

Utakmica je doživela dramatičan preokret kada je turski defanzivac slučajno igrao loptu rukom unutar kaznenog prostora, rezultirajući indirektnim slobodnim udarcem za Hrvatsku sa ivice šestojardovnog prostora. Sa šest hrvatskih igrača koji su smišljali protiv turske odbrane, odgovornost je pala na Košćevića, strelca prvog gola Hrvatske. Međutim, njegov pokušaj je blokiran i odbio se od leve stative, uskraćujući Hrvatskoj važan izjednačujući gol.

Pobeda je osigurala direktni plasman Turske na nadolazeće Evropsko prvenstvo, koje će se održati ove leta u Severnoj Irskoj. Kao rezultat toga, utakmice u trećem i finalnom kolu kvalifikacija će imati više ceremonijalni karakter. Hrvatska je zakazala utakmicu protiv Rumunije u Varaždinu, dok će se Nemačka suočiti sa Turskom u Vrbovcu.

 

Standings provided by Sofascore


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading