DA LI GREŠIMO KAO DRUŠTVO? Devojčice za 18. rođendan traže silikone! U SRBIJI PRISUTAN TREND KOJI ŠOKIRA

Autor:

Vesti

09.03.2024

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima dr Panfilova, cene estetskih zahvata se kreću u rasponu od 250 do 3.500 evra, u zavisnosti od vrste intervencije.

DA LI GREŠIMO KAO DRUŠTVO? Devojčice za 18. rođendan traže silikone! U SRBIJI PRISUTAN TREND KOJI ŠOKIRA

Foto: pixabay.com

U poslednje vreme, devojčice u Srbiji sve češće izražavaju želju za estetskim intervencijama pred svoj 18. rođendan. Ovaj trend je izazvao zabrinutost među stručnjacima i roditeljima, a mnogi se pitaju šta je dovelo do ovakvog pomeranja trenda.

Rođendanske želje i reakcije roditelja

Jedan od primera ove pojave je Danijela S. iz Beograda, koja je podelila svoje iskustvo na društvenim mrežama. Njena ćerka je izrazila želju za ugradnjom silikona, što je izazvalo burne reakcije u javnosti. Danijela je priznala da je bila šokirana ćerkinoj želji, ali se ipak odlučila da podrži svoje dete i uključi se u celu priču. Ova situacija je podstakla širok spektar mišljenja među roditeljima, od kojih su neki podržali Danijelinu odluku, dok su drugi kritikovali njen postupak.

Stručno mišljenje o estetskim intervencijama kod mladih devojaka

Psiholog Jovana Stojković ističe da je ova pojava prisutna ne samo u Srbiji, već i u svetu, te da većina devojčica od 16 godina izražava želju za estetskim operacijama. Ona naglašava da je važno da roditelji pažljivo razmotre prednosti i mane ovakvih intervencija pre nego što dozvole svojoj deci da ih sprovedu.

Prihvaćanje novog trenda

Poznati plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov potvrdio je da je primetan porast zahteva za estetskim intervencijama kod mladih devojaka, posebno pred punoletstvo. On ističe da su najčešći zahtevi povećanje usana, korigovanje nosa, isticanje jagodica i uvećanje grudi. Takođe, primećuje se da roditelji sve češće poklanjaju estetske zahvate svojim ćerkama za rođendan, pri čemu su spremni da izdvoje značajna finansijska sredstva za ove intervencije.

Cene estetskih zahvata

Prema rečima dr Panfilova, cene estetskih zahvata se kreću u rasponu od 250 do 3.500 evra, u zavisnosti od vrste intervencije. Važno je naglasiti da je stručno mišljenje ključno prilikom odlučivanja o ovakvim zahvatima, kako bi se izbegle preterane i neumesne promene na mladom telu.

Uzimajući u obzir sve ove činjenice, jasno je da je trend estetskih intervencija među mladim devojkama u Srbiji sve prisutniji, te da je potrebno pažljivo razmotriti sve aspekte pre donošenja odluke o ovakvim zahvatima.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading