"IZRAŽAVAM DUBOKO UVAŽAVANJE" Predsednik Kine čestitao rođendan Aleksandru Vučiću

Autor:

Vesti

05.03.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom prošle nedelje, Vučić je izjavio da je dobio potvrdu da će ove godine našu zemlju posetiti predsednik Kine, Si Đinping.

"IZRAŽAVAM DUBOKO UVAŽAVANJE" Predsednik Kine čestitao rođendan Aleksandru Vučiću

Foto: Tanjug

Predsednik Kine, Si Điping, čestitao je danas rođendan predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, uz ocenu da je on političar koji ima stratešku viziju, čuva državni interes i zalaže za nezavisnost.

- Kao stari prijatelj kineskog naroda, Vi se čvrsto zalažete za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega Vam izražavam duboko uvažavanje. Prošle godine, sastali smo se tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju “Pojas i put”, razgovarali o našem prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo i još više doprineli boljitku oba naroda. Očekujem da se sastanem sa Vama još jednom - poručio je kineski predsednik u čestitki.

Podsetimo, početkom prošle nedelje, Vučić je izjavio da je dobio potvrdu da će ove godine našu zemlju posetiti predsednik Kine, Si Đinping.

- I želim sada pred svima da i javno kažem da sam dobio potvrdu u razgovoru sa velikim kineskim direktorom i ministrom spoljnih poslova Vangijem, ali ne mogu još o datumima da govorim, da će ove godine našu zemlju, dakle u godini drvenog zmaja, posetiti naš iskreni prijatelj i veliki lider, ne samo Narodne Republike Kine, već rekao bih jedan od najznačajnijih svetskih lidera, naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi i na najlepši mogući način Si Đinping - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Tanja

05.03.2024 12:46

Честитка председника Кине Александру Вучићу израз заједништва и пријатељства између две државе.

Sanja

05.03.2024 12:47

Ова честитка може бити камен-темељац за нове идеје и иницијативе које би допринеле развоју и ближем сарађивању Кине и Србије.

Mile

05.03.2024 12:48

Uvek ćemo biti najbolji prijatelji sa Kinom

Sanja

05.03.2024 12:49

Честитка представља и усмерење на заједничке вредности и интересе које деле Кина и Србија, утврђујући тешињске основе за будућу сарадњу.