KAMIONDŽIJA OSTAO BEZ VOZILA! Policija ga zaustavila, pa otkrila sve ovo - ODMAH MU ODUZELI KAMION!

Autor:

Vesti

05.03.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ranije mu oduzimana dozvola.

KAMIONDŽIJA OSTAO BEZ VOZILA! Policija ga zaustavila, pa otkrila sve ovo - ODMAH MU ODUZELI KAMION!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu zaustavili su pedesettrogodišnjeg vozača kamiona koji je vozio bez vozačke dozvole koja mu je u ranijem periodu oduzeta, za vreme trajanja zabrane upravljanja vozilom i sa 0,93 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija utvrdila je da mu je vozačka dozvola ranije oduzeta zbog kaznenih poena, kao i da ga je u poslednje dve godine Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja.

Policija je pedesettrogodišnjaku oduzela kamion u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Vozaču je određeno zadržavanje i on je sproveden u Prekršajni sud u Zrenjaninu.

Podsećamo, do sada je u Srbiji oduzeto nekoliko vozila. Najmlađi među njima je tinejdžer od 17 godina sa čak 18 prekršaja, a u trenutku oduzimanja imao je probnu dozvolu.

Prema izjavama Slaviše Lakićevića, načelnika Uprave saobraćajne policije, većina vozača kojima su vozila oduzeta mlada populacija, starosti između 17 i 35 godina.

- Zakon je jasno propisao pravila pod kojima vozači sa probnom vozačkom dozvolom mogu da upravljaju vozilom i već, mislim, od 2009. godine smo stavili veliki akcent na mlade vozače. Nažalost, i dalje većina tih mladih vozača grubo krši saobraćajne propise. Evo, u konkretnom slučaju 18 prekršaja za svega godinu i nešto dana koliko upravlja vozilom - naveo je ranije Lakićević za RTS.

Pojasnio je i da je nova mera usmerena pre svega na vozače koji grubo krše saobraćajne propise, a ne protiv savesnih vozača.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading