MUŠKARAC VOZIO POD DEJSTVOM OPIJATA U VREME ZABRANE UPRAVLJANJA VOZILOM: Oduzet mu je automobil i određeno zadržavanje!

Autor:

Hronika

28.02.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač u Rvatima zaustavljen pod uticajem opijata i sa zabranom upravljanja vozilom.

MUŠKARAC VOZIO POD DEJSTVOM OPIJATA U VREME ZABRANE UPRAVLJANJA VOZILOM: Oduzet mu je automobil i određeno zadržavanje!

Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raškoj sinoć su u Rvatima zaustavili četrdesettrogodišnjeg muškarca koji je vozio „pežo“ pod dejstvom opijata i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom.

Zadržavanje zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

 

Četrdesettrogodišnjaku je određeno zadržavanje zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Privremeno oduzimanje vozila

Takođe, privremeno mu je oduzet „pežo“ u skladu sa novom zaštitnom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

U saobraćaju se svakodnevno susrećemo sa velikim brojem saobraćajnih nezgoda, a jedan od glavnih uzroka ovakvih incidenta je upravo vožnja pod uticajem alkohola. Ovo je ozbiljan problem koji zahteva pažnju javnosti i strože zakonske mere kako bi se smanjio broj alkoholisanih vozača na putevima.

Statistika o alkoholisanom stanju u vožnji

Prema istraživanjima, svaka treća saobraćajna nesreća uzrokovana je vožnjom pod uticajem alkohola. Ovo je alarmantan podatak koji ukazuje na ozbiljan problem u društvu. Takođe, treba napomenuti da je stopa alkoholisanih vozača posebno visoka tokom prazničnih perioda i vikenda, kada se konzumacija alkohola povećava.

Posledice vožnje pod uticajem alkohola

Vožnja pod uticajem alkohola može imati razarajuće posledice. Pored mogućnosti da dovede do saobraćajnih nezgoda sa fatalnim ishodom, alkohol može umanjiti sposobnost vozača da pravilno reaguje u saobraćaju, što može dovesti do nezgoda čak i ako vozač nije direktno kriv za njih. Takođe, vožnja pod uticajem alkohola može imati ozbiljne pravne posledice, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole i zatvorsku kaznu.

Mere za sprečavanje vožnje pod uticajem alkohola

Kako bi se smanjio broj alkoholisanih vozača na putevima, neophodno je preduzeti određene mere. Jedna od najefikasnijih mera je rigorozno kažnjavanje vozača koji voze pod uticajem alkohola. Takođe, važno je raditi na podizanju svesti o opasnostima vožnje pod uticajem alkohola putem edukativnih kampanja i preventivnih programa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading