SRBIJA NA NOGAMA! Dve devojčice napustile Dečje selo, već 15 dana se KRIJU: Jedna nađena u kući sa lošim uslovima, druga se krila na TAVANU?

Autor:

Vesti

08.03.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O bekstvu devojčica obavešteni policija, tužilaštvo i centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

SRBIJA NA NOGAMA! Dve devojčice napustile Dečje selo, već 15 dana se KRIJU: Jedna nađena u kući sa lošim uslovima, druga se krila na TAVANU?

Foto: shutterstock

Ilustracija

Devojčice stare 13 i 15 godina iz Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, uspele su da izbegnu policijsku potragu i ostale neprimećene dve sedmice. Iako su nekoliko policijskih uprava intenzivno tragale za njima, devojčice su uspele da se skriju i izbegnu pronalazak.

Profesionalnost u traganju

Centar za socijalni rad u Bogatiću, koji je bio odgovoran za devojčice nakon što su bile izložene porodičnom nasilju i smeštene u Dečje selo, svakodnevno je pokušavao da ih pronađe paralelno sa policijskom potragom. Poznavanje devojčica i njihovih navika pomoglo je socijalnim radnicima da lociraju stariju devojčicu, koja je ubrzo pronađena u policijskoj stanici u Rumi, piše Telegraf.

Neobično mesto skrivanja

Nakon poziva jedne osobe bliske devojčicama, socijalni radnici su uspeli da lociraju stariju devojčicu u Rumi, a od nje su saznali gde se nalazi i mlađa sestra. Mlađa devojčica se skrivala na tavanu neuslovne kuće bez struje i vode, što je svakako neobično mesto skrivanja.

Reakcija i dalje traganje

Iako je starija devojčica pronađena, veruje se da će i druga devojčica biti locirana uskoro. Centar za socijalni rad je obavestio Tužilaštvo i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima o celokupnom slučaju.

Ostali detalji iz života devojčica

M.M. i J.M. su deca iz vanbračne zajednice, smeštena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici zbog prijave porodičnog nasilja. Nakon što je majka napustila porodicu, deca su ostala sa ocem, čije zlostavljanje je otkriveno nakon što se jedna od devojčica samopovredila makazama u školi.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading