SKANDALOZNA IZJAVA! Zdravka Ponoša briga što je Kurti ukinuo dinar: Pa šta, šaljite im evre! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.03.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramno!

SKANDALOZNA IZJAVA! Zdravka Ponoša briga što je Kurti ukinuo dinar: Pa šta, šaljite im evre! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zdravko Ponoš

Zdravka Ponoša očigledno nije briga za Srbe na Kosovu i Metohiji i za to što zbog skandalozne odluke Aljbina Kurtija o ukidanju dinara jedva preživljavaju.

N1: "Beograd očigledno ne uspeva da reši problem dinara na Kosovu..."

 

 

Zdravko Ponoš: "Nije tema to da oni ne mogu da pošalju novac u nekom drugom obliku, u evrima. Šta bi to bilo problem da pošalju zaposlenima tamo i da se reši problem što zaposleni u nekom službama ne mogu 3 meseca da prime platu? Nije problem poslati penzije u evrima, pa šta je tu problem, pa kako su finansirali izgradnju nekih verskih objekata, sigurno nisu slali dinare u Moskvu!"

Podsetimo, Centralna izborna komisija u Prištini (CIK) danas će predstaviti izveštaj o proveri potpisa za peticije za smenu albnaskih gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, preneo je Reporteri.

Kako navodi prištinski portal, potvrđeno je da će na današnjoj sednici biti razmotren izveštaj o verifikaciji potpisa za peticije koje su primili predsedavajući skupština opština Severna Mitrovica, Zubin potok, Zvečan i Leposavić, a naredni korak bi bila organizacija glasanja za razrešenje gradonačelnika, koje se mora održati u roku od 45 dana.

Rezultati glasanja bi potom trebalo da se pošalju predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani, koja ima zakonski rok od 30 do 45 dana da raspiše vanredne izbore u četiri opštine na severu KiM.

Ranije danas ministar administracije i lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Eljbert Krasnići rekao je da CIK tretira predate liste sa peticijom građana, i da očekuje skoro izjašnavanje o procesu smene albnaskih gradonačelnika.

"Sigurno će se oni izjasniti brzo o inicijativi građana, potom sledi glasanje u SO u četiri opštine za smenu gradonačelnika. Ne vidim nijednu zakonsku prepreku koja bi onemogućila da se održi ovo glasanje", rekao je on na debati u Medija centru u Čaglavici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (17)

Loading
Milan

08.03.2024 08:32

Ponos je izdajnik

Jovo

08.03.2024 08:32

Ko jos slusa ovog izdajnika sta prica

Ranka

08.03.2024 08:34

Jel to prica onaj sto je topio tenkove i unistavao nasu armiju

Ksenija

08.03.2024 08:36

Ponoševa izjava da narodu na KiM treba slati evre umesto dinara je i više nego sramna.Njega baš briga što je Kurti ukinuo dinar.