PRIČA BAKA MARICE RASPLAKALA JE SRBIJU! Kako je usvojila unuka nakon niza porodičnih tragedija: "Ko si ti, moja majka je mrtva"

Autor:

Vesti

08.03.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka Marica Milošević prošla je kroz niz teških životnih iskušenja, od gubitka najbližih članova porodice do borbe za starateljstvo nad svojim unukom

PRIČA BAKA MARICE RASPLAKALA JE SRBIJU!  Kako je usvojila unuka nakon niza porodičnih tragedija: "Ko si ti, moja majka je mrtva"

Foto: PRVA/printscreen

Njena priča je ispunjena emocijama i hrabrošću koja je inspirisala mnoge ljude.

Marica je prvo izgubila ćerku zbog teške bolesti, a onda je usledio niz drugih gubitaka u porodici. Smrt majke, najstarijeg brata, oca i supruga, dovela je do tragedija koje su je skoro odvele do samoubistva.

- Ćerka mi se razbolela, desilo se da je dobila karcinom, i tu počinju naši problemi i naše muke. Jurnjava za lekove, i za to da je spasimo, ali nismo uspeli. Nakon dva meseca, umire mi majka. Opet šok. Ubrzo nakon toga umire najstariji brat, i to mlad 45 godina. Posle dve godine umire mi i otac, a nakon njega i suprug. Pokušala sam da izvršim i samoubistvo.. - rekla je ona.

Republika

Foto: PRVA/printscreen

Baka Marica

 


Nakon što je njen sin završio u zatvoru, Marica je saznala da ima unuka koji se nalazi u Zvečanskoj. Odlučna u nameri da ga usvoji, morala je da se bori protiv drugih zainteresovanih porodica i da podnese tužbu sudu kako bi zaustavila usvajanje.

- Nismo obraćali pažnju na njega, nego smo se okrenuli groblju, kao da ćemo vratiti ćerku. I onda jedan poziv menja sve. Unuk Peđa je imao dve godine, kada je snajka poslala pismo mom sinu u zatvoru i rekla da ima sina koji se nalazi u Zvečanskoj i sve podatke - rekla je baka drhtavim glasom.


Nakon mnogo truda i upornosti, Marica je uspela da vidi svog unuka. Sudski postupak i DNK analiza potvrdili su njen odnos sa dečakom, što je dovelo do odluke da ona bude njegov staratelj.

- Otišli smo u Centar za socijalni rad na Novom Beogradu, pošto snajka tamo živi. Ispričam im situaciju i oni potvrde da se dete nalazi u Zvečanskoj. Odmah sam otišla tamo, i socijalni radnik me je saslušao, ali jedna beogradska porodica se interesovala za njega da ga usvoji. Međutim, morala sam tužbu sudu da podnesem da zaustavim usvajanje - rekla je baka i dodala:

Foto: PRVA/printscreen

Baka Marica sa unukom

 

- Tražila sam da mi ga pokažu, i iako su rekli da to ne sme, molila sam kao Boga, i ulazim i gledam njega, i kažem: Ovo je moj unuk! Peđa je ustao i krenuo ka meni i rukama pokazivao da ga uzmem. Da nije bilo sestre tad, ja bih se onesvestila, plakala sam od Zvečanske do kuće. I tada sam rekla sama sebi: Bog mi je uzeo ćerku, a dao mi je mog unuka! - ispričala je ova hrabra baka.

- Oni su onda dali nalog da se uradi DNK sin je uradio DNK, a kada su se sreli na stepenicama, dok su ga dovodili iz atvora, moj sin je rekao čuvarima ovo je moj sin, i DNK je to pokazao. Sudija je onda, pošto je on u zatvoru, doneo odluku da ja budem staratelj. I majci je rečno da treba da plaća za njega, ali ona to ne radi, ne javlja se - priča baka i nastavlja:


Novi život


Marica je unuka dovela u svoj dom i posvetila se tome da mu pruži sve što je potrebno za srećno detinjstvo. Njihova bliska veza je očigledna, a dečak ističe da su nerazdvojni i da ga baka uči mnogim svakodnevnim stvarima.

- Dovedem ga kući i krenemo da živimo naš život, ja sam samo gledala da njemu bude dobro, nije znao šta je šporet, šta je tuš kabina, ja ga učim, izlazio je na ulicu pa se potuče, ja kažem nemoj sine to da radiš, sve smo učili zajedno.


Emotivni povratak majke


Iako je majka kontaktirala dečaka putem društvenih mreža, on je odbio da je prihvati kao svoju majku, ističući da je ona napustila porodicu. Marica naglašava da će njen sin uskoro biti pušten iz zatvora i preuzeti brigu o svom sinu.

- To je tako da ne možemo da se odvojimo, ja joj sve pomažem, uvek idem u prodavnicu, na pijacu - kaže dečak i dodaje da ga je majka kontaktirala na instagramu.

- Rekla je ja sam tvoja mama, ja sam joj rekao ti nisi moja mama, moja mama je mrtva. Rekla je da je bila kao bolesna, ali kakva majka ostavi dete - rekao je dečak.


Marica Milošević je pokazala izuzetnu hrabrost i snagu kroz sve životne nedaće, a njen primer je inspiracija za sve koji se bore sa sopstvenim izazovima. Njena priča je podsetnik da ljubav i odlučnost mogu prevazići čak i najteže situacije.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading