I DRUGA DEVOJČICA ZA KOJOM SE TRAGALO SE VRATILA U DEČJE SELO! Dve nedelje trajala potraga za njima!

Autor:

Vesti

08.03.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestre (15) i (13) i mlađi brat su deca iz vanbračne zajednice.

I DRUGA DEVOJČICA ZA KOJOM SE TRAGALO SE VRATILA U DEČJE SELO! Dve nedelje trajala potraga za njima!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Trinaestogodišnjakinja se vratila u Dečje selo "Dr Milorad Pavlović" nakon što je pobegla 21. februara. Prema informacijama medija, socijalni radnici iz Centra za socijalni rad u Bogatiću, koji je zakonski staratelj devojčica, pronašli su njenu rođenu sestru (15) i odveli je u Dečje selo.

Skrivanje u Rumi

Socijalni radnici su intenzivno tragali za devojčicama nakon njihovog nestanka, a nakon nekoliko dana uspeli su da lociraju stariju devojčicu u Rumi. Trinaestogodišnja devojčica se skrivala sa dečkom u Rumi, gde su se obe devojčice skrivale od policije i socijalnih radnika koji su intenzivno tragali za njima.

Izvor navodi da je trinaestogodišnja devojčica bila inicijator bekstva i da je više puta napuštala ustanovu, ali se vraćala posle nekoliko dana. Ovog puta je nagovorila stariju sestru da pobegne sa njom.


Sestre (15) i (13) su smeštene u Dečje selo u avgustu 2022. godine posle prijave porodičnog nasilja. Ostala su sa ocem nakon što je majka napustila porodicu, a o njegovom zlostavljanju dece se saznalo kada se jedna od devojčica u školi samopovredila makazama.

Lociranje mlađe sestre

Socijalni radnici su uspeli da lociraju mlađu sestru nakon telefonskog poziva i obavestili policiju u Rumi. Mlađa sestra se skrivala kod jedne bake u neuslovnoj kući bez struje i vode. Na sreću, informacija je bila tačna i policija je uspela da je pronađe.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



 

Komentari (0)

Loading