USKORO ĆE OVO PRAVILO BITI U SVIM ŠKOLAMA! Učenici na JEDNO mogu da zaborave!

Autor:

Vesti

07.03.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim mobilnih telefona, pravilnik se odnosi i na pametne satove, tablete, laptopove i slušalice.

USKORO ĆE OVO PRAVILO BITI U SVIM ŠKOLAMA! Učenici na JEDNO mogu da zaborave!

Foto: Shutterstock

Učenici škola na teritoriji pribojske opštine uskoro će se susresti sa novim pravilima vezanim za upotrebu mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja.

Ova inicijativa proizlazi iz smernica Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a njeno sprovođenje ima za cilj da unapredi uslove učenja i vaspitanja u školama, prenosi Alo.

Zabrana korišćenja mobilnih telefona u školi

Jedna od ključnih odredbi novog pravilnika je potpuna zabrana korišćenja mobilnih telefona u školi. Direktor OŠ "Nikola Tesla" u Banji, Nikola Tošić, ističe da se mobilni telefon mora odložiti u torbu ili na predviđeno mesto prilikom dolaska u školu.

Osim mobilnih telefona, pravilnik se odnosi i na pametne satove, tablete, laptopove i slušalice. Interesantno je da će u nekim školama biti dozvoljeno korišćenje ovih uređaja samo tokom velikog odmora, dok će u drugim, poput pomenute škole, korišćenje biti strogo zabranjeno čak i tokom vannastavnih aktivnosti.

Informisanje roditelja i sankcije za kršenje pravila

U skladu sa novim pravilnikom, roditeljima će biti dodeljen obrazac izjave kojim potvrđuju da su upoznati sa pravilima i da se slažu sa njihovom primenom. Ovo će biti sprovedeno na nivou cele opštine, a za kršenje pravila predviđene su i sankcije, kako lakše, tako i teže vrste.


Iako nova pravila o upotrebi mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja u pribojskim školama donose određena ograničenja, njihov cilj je unapređenje uslova učenja i vaspitanja. Očekuje se da će njihovo sprovođenje doprineti boljoj koncentraciji učenika i stvaranju produktivnijeg okruženja za obrazovanje.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading