SREMSKI KARLOVCI SKUPI K'O SVETOG PETRA KAJGANA! Roditelji BESNI nakon agencijske ponude koju su dobili - ko će da plaća OVAJ LUKSUZ? (FOTO)

Autor:

Vesti

06.03.2024

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U letku koji je priložen u objavi stoje informacije o tome šta sve od usluga spada u tu enormnu cenu izleta

SREMSKI KARLOVCI SKUPI K'O SVETOG PETRA KAJGANA! Roditelji BESNI nakon agencijske ponude koju su dobili - ko će da plaća OVAJ LUKSUZ? (FOTO)

Foto: Shutterstok

Jedna beogradska osnovna škola nedavno je izazvala uznemirenje među roditeljima svojih učenika nakon objave planiranog jednodnevnog izleta do Sremskih Karlovaca, udaljenih oko stotinak kilometara od prestonice. Cena izleta 6.450 rsd po đaku naišla je na žestoke kritike zbog visokih troškova.

Ovo je objavio na svom nalogu jedan korisnik društvene mreže X, šokiran onime što je pročitao, te je pod utiskom rešio da to podeli i sa drugim korisnicima društvene mreže.

- Osnovna škola IV razred, jednodnevni izlet na manje od 100km od Beograda sa ručkom 6450 rsd?! - stoji u objavi.

Roditelji su ostali šokirani nakon ovog saznanja i zabrinuti zbog previsokih cena i postavljaju pitanje da li je putovanje zaista vredno toliko novca. Mnogi korisnici društvenih mreža koji su naišli na ovu objavu su izrazili svoje nezadovoljstvo, ističući da je ovo ogroman trošak koji nije lako podneti, posebno uz ostale finansijske obaveze.

U letku koji je priložen u objavi stoje informacije o tome šta sve od usluga spada u tu enormnu cenu izleta. Navedene su usluge prevoza, lokalnog vodiča, ručak i ulaznice za različite znamenitosti u Sremskim Karlovcima. Međutim, roditelji se pitaju da li su ovi sadržaji dovoljni da opravdaju tako visoku cenu.

- Ne osporavam važnost edukativnih izleta za decu, ali cena ovog izleta jednostavno je neprihvatljiva - istakao je jedan roditelj videvši ovu objavu, dodajući da su roditelji spremni podržati ovakve aktivnosti, ali ne po ovakvim cenama.

Ova situacija postavlja i šire pitanje o dostupnosti obrazovnih izleta za sve učenike, bez obzira na finansijski status njihovih porodica. 

Očekuje se da će ova situacija podstaći škole i agencije koje organizuju izlete da preispitaju svoje cene i pronađu održiva rešenja koja će omogućiti što većem broju učenika da učestvuju u obrazovnim aktivnostima izvan učionice, bez prevelikih finansijskih opterećenja za njihove porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading