SPASITE NEKOME ŽIVOT: Počinju maturantske akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama

Autor:

Vesti

26.02.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maturanti prave prve korake ka odraslosti uz osmeh i dobro raspoloženje.

SPASITE NEKOME ŽIVOT: Počinju maturantske akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama

Foto: beograd.rs

Mart je mesec kada počinju prolećne akcije dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama širom Srbije. Ovaj period često beleži porast "prvih davanja krvi", a maturanti su ti koji se najčešće pridružuju ovoj plemenitoj inicijativi. Družeći se sa svojim vršnjacima, profesorima i nastavnim osobljem, maturanti prave prve korake ka odraslosti uz osmeh i dobro raspoloženje, istovremeno postajući deo solidarnog čina koji ih čini vrednim članovima društva.

Maturanti i maturantkinje koji se odluče da daju krv u svojoj školi, pokazuju ne samo svoje zdravstveno odgovorno ponašanje već i svoju plemenitost i spremnost da pomognu drugima. Njihov postupak nije samo lični čin, već i gest koji inspiriše druge i doprinosi zdravlju zajednice. Ova inicijacija u odraslost ostavlja snažan utisak i često postaje početak dugogodišnje prakse dobrovoljnog davanja krvi.

Nastavak dobrovoljnog davanja krvi nakon srednjoškolskih akcija predstavlja značajan doprinos zajednici. Ukoliko maturanti nastave sa ovom praksom tokom svog daljeg školovanja, na fakultetu ili u svojim radnim sredinama, postaju deo elite društva koja prepoznaje važnost ovog čina.

Njihov doprinos je od suštinskog značaja za održavanje stabilnih zaliha krvi i pružanje pomoći onima kojima je ona neophodna.


Crveni krst Srbije u saradnji sa različitim institucijama organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi širom zemlje. Ova saradnja sa Institutima za transfuziju krvi i zdravstvenim centrima omogućava da akcije budu pristupačne stanovništvu širom Srbije, doprinoseći održavanju stabilnih zaliha krvi i pružanju neophodne medicinske pomoći.

Foto: Crveni krst srbije

 

Foto: Crveni krst srbije

 

Foto: Crveni krst srbije

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading