DETALJI JEZIVE NESREĆE U KARLOVCU: Poginula jedna osoba u stravičnom sudaru!

Autor: M.B.

Svet

26.02.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična nesreća na autoputu A1.

DETALJI JEZIVE NESREĆE U KARLOVCU: Poginula jedna osoba u stravičnom sudaru!

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Karlovačka policija je iznela detalje tragične nesreće koja se dogodila sinoć na autoputu A1, a koja je rezultirala smrtnim ishodom. Nesreća se desila u 2 sata u Karlovcu, kada je 39-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom.

Brzina kao ključni faktor nesreće

Prema izveštaju karlovačke policije, vozač nije prilagodio brzinu kretanja, što je dovelo do sudara sa betonskom zaprekom na vijaduktu. Nakon udara, vozilo je odbačeno preko kolnika autoputa, udarilo je u betonski zid centralnog pojasa, nakon čega se uspinjalo na betonski zid pre nego što je nekontrolisano palo u levu prometnu traku.
 

Vozač autobusa nije koristio sigurnosni pojas

Očevidom saobraćajne nesreće utvrđeno je da vozač autobusa nije koristio sigurnosni pojas, što je jedan od faktora koji su doprineli ozbiljnosti i posledicama ove nesreće. Ovim prekršajem je ugrožena sopstvena bezbednost vozača, ali i bezbednost putnika koji su se u tom trenutku nalazili u autobusu.


Neposredno nakon nesreće, vozač autobusa na mestu prometne nesreće naišao je na otpale delove sa ličnog automobila, što ukazuje na ozbiljnost sudara. Ovi detalji bacaju novo svetlo na dinamiku nesreće i mogu biti od značaja prilikom daljeg istraživanja uzroka i okolnosti saobraćajnog incidenta.

Puknuće prednjeg pneumatika

Jedan od ključnih momenata koji je doveo do ove saobraćajne nesreće jeste puknuće prednjeg pneumatika autobusa tokom vožnje. Ovaj neočekivani događaj ima značajan uticaj na tok događaja i zahteva dodatnu analizu kako bi se utvrdili uzroci pucanja pneumatika i da li je moguće da je to bila jedan od glavnih uzroka nesreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading