NEONACISTI ODRŽALI FESTIVAL, NAROD U ŠOKU: Mesto događaja držano u tajnosti, a ovako su organizatori DOČEKALI POLICIJU

Autor:

Svet

26.02.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bend pod nazivom Leibwätcher, koji slavi SS diviziju odgovornu za blisku zaštitu Adolfa Hitlera, takođe je nastupio na događaju

NEONACISTI ODRŽALI FESTIVAL, NAROD U ŠOKU: Mesto događaja držano u tajnosti, a ovako su organizatori DOČEKALI POLICIJU

Foto: youtube.com/pestmortum

Pod plaštom muzičkog festivala, neonacisti iz Liona i okolnih gradova Francuske održali su festival koji je iznenadio tamošnju javnost.

Muzički festival se zvao Call of Terror a glavne zvezde bili su članovi grupe Graveland koji godinama otvoreno propagiraju fašizam i neonacizam.

Francuski regionalni list Lyon Capitale objavio je da se oko 150 ljudi okupilo u Vizeron-Kertinu 24. februara, na dan kada je 1920. godine osnovana nacistička Nacionalsocijalistička nemačka radnička stranka (NSDAP).

Bend pod nazivom Leibwätcher, koji slavi SS diviziju odgovornu za blisku zaštitu Adolfa Hitlera, takođe je nastupio na događaju.

Mesto događaja držano je u tajnosti do subote poslepodne, rekle su vlasti. Na kraju su organizatori objavili da su zakupili društvenu dvoranu za subotu uveče. Prema Lyon Capitaleu, uprava Vizeron-Kertina nije znala razlog niti prirodu okupljanja.

Događaj su zabranile francuske vlasti jer je "blizak neonacističkoj ideologiji" i kako bi se "izbeglo ugrožavanje javnog reda".

"To je ozbiljno kršenje nematerijalnog javnog reda jer ideologija napada ljudsko dostojanstvo", saopštili su iz lokalne policije..

Policija je obavestila organizatora festivala o zabrani, ali on je "odbio da poštuje ​​njene uslove".

Policija je postavila pet kontrolnih tačaka na glavnim prilazima ovom selu od 2.000 stanovnika, manje od sat vremena vožnje od Liona, jednog od uporišta krajnje desnice.

Organizatori se suočavaju s kaznom do šest meseci zatvora i novčanom kaznom od 7.500 evra, dok se učesnicima preti kazna do nekoliko stotina evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading