"NEĆEMO ODUSTATI" Makron pred još jednim velikim ispitom, počelo okupljanje u Parizu (VIDEO)

Autor:

Svet

23.02.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski poljoprivrednici nedeljama protestuju, zahtevajući od Vlade Fancuske da im obezbedi veća primanja i povoljnije administrativne uslove.

"NEĆEMO ODUSTATI" Makron pred još jednim velikim ispitom, počelo okupljanje u Parizu (VIDEO)

Foto: Tanjuag/Ap

Francuski poljoprivrednici organizuju danas protest u Parizu, a nekoliko desetina traktora već je stiglo u francusku prestonicu.

- Cilj nam je da pokažemo da nećemo odustati. Sve dok se ne pojavimo u Parizu, vlada se ne plaši - rekao je jedan od poljoprivrednika, Maksens Vitman, za BFMTV.

U međuvremenu, francuski predsednik, Emanuel Makron, pozvao je nezadovoljne poljoprivrednike na sastanak tokom Sajma poljoprivrede u Parizu, koji će trajati do 3. marta.

Predsednik Nacionalne federacije sindikata poljoprivrednika (FNSEA), Arno Ruso, poručio je, međutim, da neće prisustvovati sastanku.

- Neću da idem na ovaj veliki sastanak. Smatram da je neshvatljivo ovo što se dešava. Cinizam koji preovladava je nepodnošljiv za ljude koje predstavljam - rekao je Ruso.

Francuski poljoprivrednici nedeljama protestuju, zahtevajući od Vlade Fancuske da im obezbedi veća primanja i povoljnije administrativne uslove. Oni su nezadovoljni zbog sve većih troškova za gorivo, kašnjenja u isplati subvencija Evropske unije, kao i sve veće birokratije i konkurencije kada je reč o uvozu robe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading