AJFELOV TORANJ PONOVO OTVOREN ZA POSETIOCE: Svi koji su propustili posete u prethodnih pet dana dobiće povraćaj novca!

Autor:

Svet

24.02.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici Ajfelove kule su stupili u štrajk 19. februara zbog načina na koji gradsko veće, u čijem je SETE vlasništvu, upravlja pariskim spomenikom.

AJFELOV TORANJ PONOVO OTVOREN ZA POSETIOCE: Svi koji su propustili posete u prethodnih pet dana dobiće povraćaj novca!

Foto: pixabay.com

Nakon višednevnog štrajka zaposlenih u Ajfelovoj kuli, kompanija Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE) je danas saopštila da je postignut sporazum o prekidu štrajka i da će toranj sutra ponovo biti otvoren za posetioce.

SETE je postigao sporazum sa sindikatima o prekidu štrajka, uz dogovor da će strane redovno pregledati poslovni model, troškove održavanja i prodaje preko tela koje će se sastajati svakih šest meseci.

Posetioci koji su kupili karte između 19. i 24. februara dobiće povraćaj novca, prenosi Rojters.

Radnici Ajfelove kule su stupili u štrajk 19. februara zbog načina na koji gradsko veće, u čijem je SETE vlasništvu, upravlja pariskim spomenikom. Sindikati tvrde da je gradsko veće Pariza pogrešno procenilo troškove planiranog održavanja i popravki spomenika uoči Olimpijade.

Pariz će biti domaćin ovogodišnjih letnjih Olimpijskih igara koje počinju 26. jula, a zanimljivo je da će medalje pobednika sadržati metal sa Ajfelove kule.

Nakon što je štrajk okončan, turisti će ponovo moći da uživaju u poseti jednoj od najposećenijih turističkih atrakcija u svetu, Ajfelovoj kuli.

Ajfelov toranj, globalno priznati simbol Pariza, privlači milione posetilaca godišnje, čineći ga jednim od najposećenijih spomenika na svetu. Poremećaj izazvan štrajkom nije samo prepreka za turiste koji su planirali da se popnu na ikoničnu strukturu, već takođe izaziva zabrinutost u vezi potencijalnog ekonomskog uticaja na lokalnu turističku industriju.

Dok pregovori između predstavnika radnika i uprave Ajfelovog tornja traju, ikonični spomenik ostaje zatvoren za javnost, služeći kao podsetnik na značajnu ulogu koju radnici igraju u osiguravanju glatke funkcionalnosti kulturnih blaga Pariza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading