SRBI NAJBROJNIJI TURISTI U CRNOJ GORI: Ostvarili su najveći broj noćenja i dolazaka

Autor:

Vesti

25.02.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi podaci ukazuju na značajan uticaj gostiju iz Srbije, koji su učestvovali sa čak 14% u ukupnoj strukturi gostiju u kolektivnom smeštaju.

SRBI NAJBROJNIJI TURISTI U CRNOJ GORI: Ostvarili su najveći broj noćenja i dolazaka

Foto: shutterstock

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) predstavila je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu celokupnu turističku ponudu za naredne mesece i predstojeću letnju sezonu. Delegaciju NTO CG na sajmu predvodi ministar turizma Vladimir Martinović, ističući značaj ovog događaja za promociju turističkih destinacija i umrežavanje sa stranim partnerima.

Građani Srbije su na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Crnoj Gori, što potvrđuju statistički podaci Uprave za statistiku MONSTAT. Tokom 2023. godine, više od 180.000 turista iz Srbije boravilo je u kolektivnom smeštaju, što je predstavljalo povećanje od 56% u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Ovi podaci ukazuju na značajan uticaj gostiju iz Srbije, koji su učestvovali sa čak 14% u ukupnoj strukturi gostiju u kolektivnom smeštaju. Direktorka NTO CG Ana Tripković Marković istakla je važnost prilagođenog pristupa u promociji na tržištu Srbije, imajući u vidu ove impresivne brojke.


NTO CG je na sajmu imala odličnu posetu, a očekuje se intenzivan period promotivnih aktivnosti, uključujući i digitalne kanale promocije. Minister Martinović istakao je da sajam pruža odličnu priliku turističkim agencijama i privredi da promovišu svoje proizvode posetiocima, dok je direktorka Marković istakla da je region i dalje vrlo važno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

U celini, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je na Sajmu turizma u Beogradu svoju turističku ponudu za naredne mesece i letnju sezonu, ističući značaj tržišta Srbije, kao i planove za intenzivnu digitalnu promociju u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading