NEMA KUĆE U SRBIJI U KOJOJ SE NE JEDE, A SVET GA OZBILJNO SKUPO PLAĆA! Porodica iz Bašaida ga je stavila u tegle i napravila OZBILJAN BIZNIS! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Vesti

24.02.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj neobični proizvod našao je primenu u raznim jelima, a čak se koristi i za pravljenje sladoleda i čokoladnih tartova.

NEMA KUĆE U SRBIJI U KOJOJ SE NE JEDE, A SVET GA OZBILJNO SKUPO PLAĆA! Porodica iz Bašaida ga je stavila u tegle i napravila OZBILJAN BIZNIS! (FOTO+VIDEO)

Foto: youtube/printcreen/CookingWithMamaMui

U malom mestu Bašaid, jedna porodica se odlučila da započne proizvodnju belog luka i fermentisanog belog luka.

Ovaj neobični proizvod, poznat kao black garlic, proizvodi se fermentacijom svežeg belog luka u specijalnim fermentorima koji mogu trajati do čak tri meseca.

Profesor Đorđe Moravčević sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu održao je seminar na kojem je istakao značaj ovog proizvoda i njegovu specifičnost.

Foto: youtube/printcreen/CookingWithMamaMui

 

 



Zdravstvene prednosti crnog belog luka

Crni beli luk, iako neobične tamne boje, sadrži visok nivo vitamina C, B6 i mangana, te poboljšava imunitet i apsorpciju minerala. Osim toga, ima čak deset puta više antioksidanata u odnosu na sveži beli luk. Ova kombinacija zdravstvenih benefita i neobičnog ukusa čine ga privlačnim kako za odrasle, tako i za decu.

Raznovrsna upotreba crnog belog luka

Ovaj neobični proizvod našao je primenu u raznim jelima, a čak se koristi i za pravljenje sladoleda i čokoladnih tartova. Iako se može jesti sirov ili kuvan, njegova specifična karamelasta i slatkasta aroma čini ga izuzetno atraktivnim za hedoniste i ljubitelje novih ukusa.
Republika

Foto: youtube/printcreen/CookingWithMamaMui

 

 


Tržište za inovativne proizvode

Profesor Moravčević istakao je da postoji tržište za inovativne proizvode poput crnog belog luka, uprkos njegovoj visokoj ceni. Trend potražnje za nekonvencionalnim proizvodima raste, a ljudi su spremni da izdvoje veću sumu novca za kvalitetne i zdrave proizvode. S druge strane, proizvođači su spremni da ulože u takve inovacije, bez obzira na ekonomske izazove.


Fermentisani beli luk, ili crni beli luk, predstavlja zanimljivu inovaciju na tržištu hrane, koja osvaja svojom jedinstvenom kombinacijom zdravstvenih benefita i neobičnog ukusa, te obećava da će postati omiljeni sastojak u mnogim jelima širom sveta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading