HITNA EVAKUACIJA GIMNAZIJE U SMEDEREVU! Policija upala u zgradu!

Autor:

Vesti

21.02.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija vrši proveru cele škole.

HITNA EVAKUACIJA GIMNAZIJE U SMEDEREVU! Policija upala u zgradu!

Foto: shutterstock

Svi đaci smederevske gimnazije evakuisani su zbog dojave o bombi.

Na lice mesta upućena je kontradiverziona ekipa MUP-a koja će, zbog dojave o bombi, izvršiti proveru ustanove.

Podsećamo, zbog lažnih dojava o bomba u školama širom Srbije, od početka školske godine do decembra prošle godine, nastava se odvojala otežano.

Kada su krajem godine krenula hapšenja, to je prestalo. 

Zbog lažnih dojava o eksplozivnim napravama u školama u Srbiji, do sada je procesuirano sedam osoba - četiri maloletne i tri punoletne. Takođe, postupci su pokrenuti i protiv šestoro roditelja zbog, po oceni nadležnih osnovnih tužilaštava, sumnje da su grubim zanemarivanjem vaspitanja zapustili svoju decu.

Glavni tužilac Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković tada je, povodom istrage o lažnim dojavama o bombama u školama širom Srbije, rekao da je dosad otkriveno više maloletnika iz inostranstva koji su koristili razne programe kako bi komunicirali, od onih ugrađenih u računarske igre, do onih koji postoje samostalno i zahtevaju posebnu instalaciju i podešavanje.

- Jedan od takvih programa 'Diskord' korišćen je u ovom slučaju. Ovaj program je jako popularan kod igrača, posebno zato što je komunikacija putem njega zaštićena industrijskim standardom kriptovane zaštite. Time je praćenje te komunikacije vrlo otežano, ali nije nemoguće - izjavio je Stamenković.

Prema njegovim rečima, više maloletnih lica iz inostranstva je na različite načine učestvovalo u izvršenju krivičnih dela. 

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading