PROVERITE DA LI STE I VI NA SPISKU? Pare ležu na račune ovih 7 grupa građana! Majkama više para za PRVO DETE ali i prvi stan!

Autor:

Vesti

20.02.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove informacije pružaju važan uvid u obim socijalne podrške koju država pruža građanima, posebno onima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji ili imaju posebne potrebe, poput porodilja i osoba sa invaliditetom.

PROVERITE DA LI STE I VI NA SPISKU? Pare ležu na račune ovih 7 grupa građana! Majkama više para za PRVO DETE ali i prvi stan!

Foto: shutterstock

asd


Danas je počela redovna isplata socijalne pomoći za sedam grupa građana Srbije. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istaklo je da će socijalna davanja za januar biti isplaćena na vreme, pružajući podršku najugroženijim slojevima društva.

Ko ima pravo na pomoć i u kojim iznosima?

Pomoć će biti isplaćena u nekoliko kategorija, sa različitim iznosima i datumima isplate. Novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada i dodatak za pomoć i negu drugog lica biće isplaćeni u iznosu od 11.445 dinara do oko 30.000 dinara, a isplata će biti izvršena 20. februara.

Naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju iznosiće 35.848 dinara, takođe isplaćena 20. februara. Dečiji i roditeljski dodatak za januar kreću od 13.735 dinara do 24.723 dinara, a takođe će biti isplaćeni 20. februara.

Takođe, 13. rata dečijeg dodatka drugi deo za 2023. godinu i peti deo za 2022. godinu dana iznose do oko 7.500 dinara, sa isplatom takođe 20. februara. Naknade zarade odnosno plate za vreme porodiljskog odsustva, nege deteta i posebne nege deteta biće isplaćene 21. februara, dok će ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta biti isplaćene istog dana. Prava iz boračko-invalidske zaštite takođe će biti isplaćena 20. februara.


Ove informacije pružaju važan uvid u obim socijalne podrške koju država pruža građanima, posebno onima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji ili imaju posebne potrebe, poput porodilja i osoba sa invaliditetom. Isplata ovih pomoći omogućava ovim građanima da lakše prevaziđu finansijske izazove i obezbede osnovne potrebe za sebe i svoje porodice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading