SJAJNE VESTI! OVIM RADNICIMA U POŠTI SRBIJE POVEĆANE PLATE: Povišica nije zaobišla ni ovu grupu zaposlenih!

Autor:

Vesti

07.02.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obezbeđeno je dodatno povećanje plata za radnike u tehnologiji u iznosu od 10 procenata.

SJAJNE VESTI! OVIM RADNICIMA U POŠTI SRBIJE POVEĆANE PLATE: Povišica nije zaobišla ni ovu grupu zaposlenih!

Foto: Shutterstock

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, potpisao je, u ime Vlade Republike Srbije, Aneks 3 kolektivnog ugovora sa v.d. direktorom JP „Pošta Srbije“, Zoranom Đorđevićem i predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Slavkom Novakovim (Sindikat PTT Srbije) i Goranom Stefanovićem (Sindikat „Radnik“). Potpisivanju je prisustvovala i predstavnica nereprezentativnog sindikata „Nezavisnost“, Snežana Marković.

Aneksom 3 kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ obezbeđeno je dodatno povećanje plata za radnike u tehnologiji u iznosu od 10 procenata, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 procenat, u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra 2023. godine. Takođe, ovim Aneksom obezbeđeno je i povećanje plata zaposlenih u administraciji, izuzev zaposlenih u poslovodstvu preduzeća, u iznosu od 10 procenata počev od januarske plate.

- Potpisivanjem Aneksa 3 kolektivnog ugovora, Vlada Republike Srbije je ispunila sve tačke Sporazuma o nastavku rada koji je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, potpisala 15. novembra prošle godine sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, jednim nereprezentativnim, v.d. direktorom i predsednikom Nadzornog odbora. Nastavićemo da održavamo sastanke sa predstavnicima rukovodstva JP „Pošta Srbije“ i sindikatima radi praćenja rezultata rada ovog preduzeća i očekujem od njih da u narednom periodu osmisle nove usluge, podignu profitabilnost iz osnovne delatnosti i podignu udeo na tržištu ekspres usluga i elektronske trgovine - istakao je ministar Jovanović.

POMOĆ OD 20.000 DINARA

U skladu sa Sporazumom svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara 23. i 24. novembra prošle godine. Vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je dala saglasnost JP „Pošta Srbije“ za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca 28. novembra, a za dodatno radno angažovanje na određeno vreme za 190 lica 26. decembra.

Takođe, Aneksom 2 kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ potpisanim 4. decembra prošle godine definisano je povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10 procenata od 1. novembra 2023. godine, te je isplata prve uvećane zarade bila 15. decembra 2023.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading