DA JE ZNAO, NIKAD NE BI OTIŠAO DA PODIGNE NOVAC! Muškarac osvojio PREMIJU NA LOTOU, pa duboko zažalio: Evo kakvu NESREĆU su mu donele VELIKE PARE!

Autor:

Svet

04.02.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da uživa u plodovima svog dobitka, Frenk se suočio s novim finansijskim izazovima.

DA JE ZNAO, NIKAD NE BI OTIŠAO DA PODIGNE NOVAC! Muškarac osvojio PREMIJU NA LOTOU, pa duboko zažalio: Evo kakvu NESREĆU su mu donele VELIKE PARE!

Foto: Jutjub printskrin/A Current Affair, shutterstock, pixabay.com

Australijanac Frenk Kemler (70) doživeo je pravu malu životnu dramu kada je prošle godine osvojio oko 40.000 dolara na loto igri. Radost koju je osetio nije dugo trajala, jer je ubrzo saznao da je ostao bez penzije. Naime, dobitak koji mu je stizao u mesečnim ratama smatra se vrstom primanja, što ga je diskvalifikovalo za penziju.

Neočekivani obrt

Frenk je bio uveren da mu je dobitak doneo finansijsku sigurnost i odmah je obavestio porodicu da se spremaju za odmor. Međutim, neočekivano saznanje da više neće dobijati penziju šokiralo ga je.

Finansijski izazovi

Umesto da uživa u plodovima svog dobitka, Frenk se suočio s novim finansijskim izazovima.

Sada je morao da plaća punu cenu lekova i posete lekaru, troškove koje je ranije pokrivao iz penzionog fonda. Ova situacija ga je navela da upozori druge penzionere na potencijalne posledice osvajanja lutrijskog dobitka.

Republika

Foto: Jutjub printskrin/A Current Affair

 

Birokratske prepreke


Kada je pokušao da ponovo zatraži isplatu penzije, Frenku je rečeno da će ceo proces možda trajati i do šest meseci, jer su u penzionom fondu veoma zauzeti. Ova birokratska prepreka dodatno ga je frustrirala, dovodeći ga do zaključka da dobitak na lutriji nije doneo očekivano osveženje, već ga je dodatno "ostario".

Frenkova priča jasno pokazuje kako neočekivane posledice dobitka na lutriji mogu značajno uticati na život pojedinca. Ovaj slučaj takođe ukazuje na potrebu za promenama u zakonodavstvu koje reguliše primanja penzionera koji ostvare dobitak na igrama na sreću.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading