SVI DOŠLI NA KOBAJE KOJIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI! Ko nije došao, debelo je pogrešio: Održana tradicionalna Sremska kobasicijada u Šidu! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.02.2024

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konkurencija je bila žestoka, s obzirom na to da je bilo prijavljeno čak 35 ekipa iz Srbije i okolnih zemalja.

SVI DOŠLI NA KOBAJE KOJIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI! Ko nije došao, debelo je pogrešio: Održana tradicionalna Sremska kobasicijada u Šidu! (FOTO)

Foto: Privanta arhiva, Printscreen/https://www.youtube.com/@RTVojvodine

Ko nije došao, debelo je pogrešio. Sremska kobasicijada, tradicionalna manifestacija koju od 1996. organizuju Udruženje Sremska svinjokolja i Kobasicijada Šid, održana je proteklog vikenda u ovom vojvođanskom mestu.

Termin je uvek isti: drugi vikend u februaru, a svi posetioci imaju priliku da se upoznaju sa autentičnom sremskom kuhinjom i uživaju u specijalitetima ovog podneblja. Ove godine, sudeći po utiscima učesnika Sremske kobasicijade, sve je bilo na vrhunskom nivou. Oboren je i rekord u broju posetilaca, kojih je bilo čak 10.000.

Na druženju koje je, kažu učesnici i publika, pomerilo granice i zadalo domaći zadatak drugim organizatorima sličnih manifestacija, dodeljene su i nagrade. Evo ko je zauzeo prva tri mesta:

1. Ekipa Turije

2. Ekipa Kumovske

3. Ekipa "Menjačnica Cekin" Niš

Foto: Privanta arhiva

Najviše simpatija pridobila ekipa "Menjačnica Cekin" iz Niša

35 prijavljenih ekipa iz više zemalja 

Konkurencija je bila žestoka, s obzirom na to da je bilo prijavljeno čak 35 ekipa iz Srbije i okolnih zemalja. Mnogobrojni gosti su autobusima došli iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine...

Što se tiče publike, najsimpatičnija im je bila već pomenuta ekipa 'Menjačnica Cekin'' iz Niša, koja je privukla pažnju zbog svog vedrog duha, a kako saznajemo bili su jedinstveni po tome što su imala i svoju muziku. Predvođena Zvonkom Stojanovićem i Radivojem Jakovljevićem, zvanim Frižider, ekipa sa juga je bila najveselija na manifestaciji, a opravdali su i kulinarska očekivanja svojim znanjem i umećem i osvojili visoko treće mesto.

Prva Kobasicijada održana je 1996, sa ocenjivanjem u kategoriji "najbolja suva sremska kobasica". Tročlani žiri od tada javno ocenjuje ukus, miris i izgled suvih domaćih sremskih kobasica. Ova tradicija ocenjivanja doprinosi očuvanju autentičnog ukusa i kvaliteta proizvoda, čime se, kako naglašavaju organizatori, ističe važnost tradicionalnih vrednosti i veština.

Posetioci Sremske kobasicijade imaju priliku da uživaju u raznolikoj gastronomskoj ponudi koja obuhvata ne samo suve sremske kobasice, već i mnogobrojne druge specijalitete od mesa. Šid je, inače, smešten na obroncima Fruške gore i predstavlja pravi dragulj Srema, oblasti po kojoj je ova manifestacija i dobila ime. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



 

 

 

Komentari (0)

Loading