MICIĆ DELI DRUGO MESTO: Nećete verovati koji Srbin je postigao najviše poena na debiju u novom NBA klubu!

Autor: P. Z.

Sport

11.02.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica srpskih košarkaša imala su isti košgeterski učinak kao Vasa na svojim debijima.

MICIĆ DELI DRUGO MESTO: Nećete verovati koji Srbin je postigao najviše poena na debiju u novom NBA klubu!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaši Šarlot Hornetsa prekinuli su niz od deset poraza, pošto su na svom terenu savladali Memfis Grizlise.

Na toj utakmici je u dresu novog kluba debitovao Vasilije Micić, koji je proveo 26 minuta na parketu u redovima pobedničkog tima. Za to vreme, reprezentativac Srbije pružio je i najbolju partiju u dosadašnjoj NBA karijeri, pošto je bio na korak od dabl-dabl učinka.

Micić je meč završio sa 18 poena (2/3 za tri, 6/10 za dva) i devet asistencija, a zabeležio je i jedan skok u odbrani.

Iako je to bez ikakve sumnje bio sjajan debi, ipak nije najbolji koji je imao neki srpski košarkaš u novom klubu u NBA ligi.

Naime, u sezoni 1996/97, kada je aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović trejdovan iz Majami Hita u Dalas Maverikse, na prvoj utakmici u dresu novog kluba ubacio je 19 poena!

Mavsi su tada u gostima pobedili Vankuver Grizlise sa 100:95, a Saša Danilović je do 19 poena došao uz šut 1/5 za tri, 3/10 za dva i 10/10 sa linije penala.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Sa druge strane, dvojica asova su imali poenterski identičan debi kao Micić.

U pitanju su Željko Rebrača i Nemanja Bjelica.

Rebrača je u sezoni 2003/04 trejdovan iz Detroit Pistonsa među Atlanta Hokse, a na debiju je Hjuston Roketsima ubacio 18 poena.

Bila je to utakmica u Teksasu u kojoj je Hjuston slavoi sa 123:121, a Rebrača je sve poene ubacio iz igre, tako što je za dva šutirao 9/13.

Što se Bjelice tiče, on je na leto 2017. prešao iz Minesota Timbervulvsa u Sakramento Kingse i već na debiju je ubacio takođe 18 poena.

"Kraljevi" su tada poraženi kod kuće od Jute Džez sa 123:117, a Bjelica je do svojih 18 poena stigao uz šut 2/2 za tri i 6/10 za dva.

Zanimljivo je da mnogo veće zvezde poput Vlada Divca ili Predraga Stojakovića nisu nijednom imali efikasniji debi za novi klub, iako su ih poprilično menjali, dok je "problem" Nikole Jokića samo to što je ceo život u Denver Nagetsima za koje je na debiju postigao dva poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading