TOKOM NOĆI DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Od sutra opet obrt!

Autor:

Vesti

10.02.2024

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sutra je najavljeno natprosečno toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 13 do 21 °C, uz prisustvo umerenog i jakog južnog i jugozapadnog vetra.

TOKOM NOĆI DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Od sutra opet obrt!

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da se tokom večeri očekuje oblačno vreme sa slabom kišom, osim na jugoistoku i istoku gde će biti suvo.

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije duvaće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, jugozapadni i južni vetar, dok će na jugu Banata duvati jak jugoistočni vetar tokom noći, praćen olujnim udarima.



Za sutra je najavljeno natprosečno toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 13 do 21 °C, uz prisustvo umerenog i jakog južnog i jugozapadnog vetra. Na jugu zemlje moguće su lokalne kiše, dok će u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, na jugu Banata i u donjem Podunavlju biti izraženiji olujni udari vetra.

U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije,objavljen je žuti meteo alarm zbog jakog vetra. Iako prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, savetuje se oprez prilikom planiranja aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku, kao i redovno informisanje o očekivanim vremenskim uslovima.

Početak sledeće sedmice donosi hladnije vreme sa čestom pojavom kiše. Prognostičari su najavili oblačno i hladnije vreme sa čestom pojavom kiše u svim krajevima početkom sledeće sedmice. S obzirom na očekivane vremenske prilike, savetuje se da građani budu obazrivi i prilagode svoje aktivnosti uslovima koji se očekuju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading