"ZBOG BATINA IMA KOŠMARE, DRŽI RUKE KAO DA SE ŠTITI!" Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Srbiji: Devojčicu (15) šutirala u glavu i kičmu

Autor:

Vesti

10.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Nišu je započela postupanje po prijavi i obavestila Više javno tužilaštvo u ovom gradu o slučaju.

"ZBOG BATINA IMA KOŠMARE, DRŽI RUKE KAO DA SE ŠTITI!" Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Srbiji: Devojčicu (15) šutirala u glavu i kičmu

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

U naselju Pantelej u Nišu, jedna petnaestogodišnjakinja postala je žrtva vršnjačkog nasilja kada ju je napala šesnaestogodišnjakinja sa kojom je imala prethodnu verbalnu raspravu pre dve godine. Majka pretučene devojčice, N.S., ispričala je za "Blic" da je njenoj ćerki presretnuta na slabo prometnom i neosvetljenom mestu, gde je grupa vršnjaka nasrnula na nju. N.S. je izrazila zabrinutost zbog ovog slučaja, ističući da je fizičke povrede lakše podnela od psihičkih trauma koje je pretrpela.

Devojčica je napadnuta na raskrsnici Krfske i Ulice Tanaska Uzunovića, gde su dve devojčice i jedan dečak posmatrali napad. N.S. je istakla da je njena ćerka bila bez ikakvog otpora jer je bila u manjini, a napadačica je bila u pratnji još troje vršnjaka. Očevici su opisali jeziv prizor gde je jedna devojčica šutirala drugu koja je bila na zemlji, dok su ostali samo posmatrali.

Povrede koje je devojčica pretrpela uključuju nagnječenje leve šake, spazam desne strane kičme, ogrebotine na licu, modricu i udarce u stomak. Majka je izrazila zabrinutost zbog psihičkih trauma koje je njena ćerka doživela, ističući da je sada uplašena i da noću cima se u snu, držeći ruke na glavi kao da se štiti.

Policija u Nišu je započela postupanje po prijavi i obavestila Više javno tužilaštvo u Nišu o slučaju. Ovo nije prvi slučaj vršnjačkog nasilja u Nišu, budući da je nedavno jedna učenica sedmog razreda OŠ "Car Konstantin" bila napadnuta kamenom. Istraga ovog incidenta je još u toku.

U svetlu ovih događaja, postavlja se pitanje koliko je svesti o vršnjačkom nasilju prisutna među mladima i kakve mere mogu biti preduzete kako bi se ova pojava suzbila. Nasilje među vršnjacima može imati ozbiljne posledice po fizičko i mentalno zdravlje dece i adolescenata, te je važno da se društvo, obrazovne institucije i organi reda udruže u borbi protiv ove pojave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading