USKORO NOVI PODSTICAJI DRŽAVE: Uslov je da živite na selu, a maksimalno možete dobiti do 3 miliona dinara! DA, DOBRO STE ČULI!

Autor:

Vesti

08.02.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni poziv za podnošenje zahteva biće dostupan na zvaničnom sajtu Ministarstva turizma i omladine, osam dana nakon stupanja na snagu Uredbe, odnosno objavljivanja u Službenom glasniku.

USKORO NOVI PODSTICAJI DRŽAVE: Uslov je da živite na selu, a maksimalno možete dobiti do 3 miliona dinara! DA, DOBRO STE ČULI!

Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma kojom se prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće imaju pravo na dodelu sredstava za dogradnju, rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje ruralnog turizma i pružanje dodatnih mogućnosti za posetioce da dožive autentičan seoski ambijent.

Maksimalna visina podsticaja po projektu iznosi 2,9 miliona dinara, pri čemu je neophodno da aplikanti obezbede sopstveno učešće od 10% ukupne vrednosti investicije. Ovo je značajan podsticaj koji može značajno doprineti unapređenju turističke ponude u ruralnim područjima.


Javni poziv za podnošenje zahteva biće dostupan na zvaničnom sajtu Ministarstva turizma i omladine, osam dana nakon stupanja na snagu Uredbe, odnosno objavljivanja u Službenom glasniku. Ovo pruža jasnu proceduru za zainteresovane aplikante i omogućava im da blagovremeno pripreme svoje zahteve za dodelu sredstava.

Ova inicijativa Ministarstva turizma i omladine predstavlja konkretan korak ka unapređenju ruralnog turizma i pruža mogućnost domaćinstvima da unaprede svoje kapacitete i prilagode se zahtevima savremenih putnika.

Kroz ove podsticaje, očekuje se da će seoska turistička domaćinstva dobiti priliku da unaprede svoje smeštajne kapacitete, pruže kvalitetnije usluge i stvore autentično iskustvo za posetioce. Ovo može doprineti jačanju lokalne ekonomije, očuvanju tradicije i kulturnog nasleđa, kao i stvaranju novih radnih mesta u ruralnim područjima.

Ruralni turizam sve više dobija na popularnosti zbog svoje autentičnosti i mogućnosti za beg od gradske vreve. Ova inicijativa Ministarstva turizma i omladine može imati dalekosežne efekte na razvoj ruralnih područja i doprineti diversifikaciji turističke ponude u Srbiji.

Ukupno gledano, podsticaji za seoska turistička domaćinstva predstavljaju važan korak ka unapređenju turističke infrastrukture i pružaju mogućnost ruralnim područjima da iskoriste svoj puni turistički potencijal. Ovo može imati pozitivan uticaj na celokupnu turističku industriju i doprineti razvoju ruralnih zajednica širom zemlje.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading