PATRIJARH PAVLE ZNAO JE LEK ZA TUGU! Primenite reči velikodostojnika i izlečite dušu!

Autor:

Vesti

05.02.2024

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako je Patrijarh Pavle govorio o izlečenju duše.

PATRIJARH PAVLE ZNAO JE LEK ZA TUGU! Primenite reči velikodostojnika i izlečite dušu!

Foto: Profimedia

Patrijarh Pavle ostavio je velikog traga iza sebe, a i 15 godina nakon njegove smrti njegov način života i mudre reči se prepričavaju i mnogi se trude da žive prema njegovim savetima.

Ostao je upamćen kao jedan od najskromnijih i najnekonvencionalnijih velikodostojnika koji su za pravoslavlje učinili mnogo. Živeo je onako kako i propoveda hrišćanska vera, skromno, a mnoge priče su ostale zabeležene i primeri njegovog odnosa prema ovozemaljskom.

Pokojni patrijarh nije imao automobil, ni mobilni telefon, nije gledao televiziju niti čitao novine. Vozio se gradskim prevozom, nije imao obilne obroke, ustajao je rano, živeo prema hrišćanskim pravilima i nije se libio nijednog fizičkog posla. Takođe, ostale su zabeležene mnoge anegdote koje samo potvrđuju da je zaista živeo u skladu sa onim šta je govorio.

Patrijarh Pavle je jednom prilikom rekao da tuga ne traje zauvek i da onaj ko izdrži do kraja, taj će se spasiti tuge.

- Taj put je tesan i uzak i tesna su vrata što vode u život. A kako su široka vrata i širok put što vodi u propast, mnogo je njih koji njim idu. Dakle, to su dve mogućnosti ili što kaže Boža Knežević – čovek je biće kome može i Bog da se obraduje, a od koga može i đavo da se zastidi - rekao je svojevremeno patrijarh koji će zauvek ostati upamćen u našem narodu, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading