MOGAO JE DA BUDE RAJ NA ZEMLJI - A SADA JE SAMO "GRAD DUHOVA": Pogledajte snimak koji budi osećaj sete i melanholije: Na desetine kuća, a samo osam duša živi u ovom selu (VIDEO)

Autor:

Svet

05.02.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz tihe ulice Uloga gotovo da je nemoguće sresti bilo koga, dok se sagovornici mogu pronaći samo ukoliko se poseti svako kućno prag.

MOGAO JE DA BUDE RAJ NA ZEMLJI - A SADA JE SAMO "GRAD DUHOVA": Pogledajte snimak koji budi osećaj sete i melanholije: Na desetine kuća, a samo osam duša živi u ovom selu (VIDEO)

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ulog, malo mesto na samim vratima Hercegovine, postalo je tema društvenih mreža zbog jednog videa koji kruži internetom.

U njemu se može videti da trenutno u ovom mestu živi samo osam duša, što budi osećaj tuge i melanholije.


Seoce bez ljudi

Kroz tihe ulice Uloga gotovo da je nemoguće sresti bilo koga, dok se sagovornici mogu pronaći samo ukoliko se poseti svako kućno prag. Ovo mesto deluje kao da je vreme u njemu stalo, ostavljajući utisak da je nekadašnja buka i živost sada samo bleda senka prošlosti.

 

 


Setni prozori

Jedan od meštana se sa setom priseća vremena kada je Ulog bio pun života, ističući da je sada postao "zadnja stanica" gde se okreće autobus, simbolično opisujući stagnaciju i "umiranje" mesta u kratkom vremenskom periodu. Svega osam meštana sada živi u Ulogu, gde se u samoći prisećaju boljih dana.

 

 

"Znaš kako kažu, gde je zadnji autobus, odnosno gde je zadnja stanica gde se okreće autobus, to vam je ovo mesto ovde" ističe sagovornik i dodaje da se niko nije nadao da će ovakav kraj "umreti" za kratko vreme.

Ovaj video je podstakao razmišljanja o tome kako se neka mesta, uprkos svojoj nekadašnjoj vitalnosti, mogu brzo promeniti i postati gotovo pusta. Ulog je postao simbol takvih promena, podsećajući nas da vrednost sećanja na bolje dane ostaje, čak i kada se oko nas promeni.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading