JOVANA JEREMIĆ ZBOG ĐILASOVE TUŽBE MORALA U SUDNICU: Evo zbog čega je odloženo suđenje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.01.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovana Jeremić za Republiku progovorila je o suđenju sa Draganom Đilasom.

JOVANA JEREMIĆ ZBOG ĐILASOVE TUŽBE MORALA U SUDNICU: Evo zbog čega je odloženo suđenje! (VIDEO)

Foto: ST/Nebojša Mandić

Jovana Jeremić

Lider Stranke slobide i pravde, Dragan Đilas, po svom starom običaju pokušava da ućutka medije. Danas se tako na njegovoj listi našla voditeljka Pink Jovana Jeremić, koju je Đilas tužio samo zato što je u svojoj emisiji citirala tekstove iz novina, u ovom konkretnom slučaju Srpskog telegrafa.

Jeremićeva i Đilas došli su danas na ročište u Prvi osnovni sud, ali je ono odloženo jer im je sudija predložila vansudsko pomirenje i ostavila vreme da se o tome evenutalno dogovori.

Foto: ST/Nebojša Mandić

Jovana Jeremić na suđenju sa Draganom Đilasom

 

Nakon izlaska iz sudnice Jovana je za Republiku rekla da tužba nije na mestu, ali da ona ne želi da pravi zlu krv.

- Odloženo je ročište, nije suđenje završeno, zato što je sudija pitala da li ima mesta za kompromis, mi smo se usaglasili da postoji načelno mesta za kompromis i za pomirenje. Moja poruka je inače u životu, ljubav, a ne mržnja. Ja nemam neprijatelje, ja imam političke neistomišljenike. Ja gospodina Đilasa ne mrzim, niti imam bilo kakvu emociju prema njemu, nego sam čovek. Ne želim da pošalem poruku iz suda kao što su neki drugi slali prema meni, kao što su Ivan Ivanović i Kesića, koji svaku emisiju mene omalovažavaju, kao osobu, ličnost, pa i kao majku. Ja sama podižem svoje dete, drago mi je što je gospodin Đilas postupio ljudski i džentlmenski, pa ćemo da vidimo da li ćemo uspeti naći zajednički jezik, njegova optužba je besmislena. On je mene tužio zato što sam ja čitala novine tadašnje, pročitala jedan naslov, za koji tvrdi da nikad nije rekao, da su novinari paščad, dakle, taj narativ je išao iz njegove stranke, da li je to rekao on, ili neko iz njegove stranke, u ovom momentu je najman je važno, jer je taj narativ išao iz njegove stranke, a on se u tom momentu nije ogradio. Mislim da to ne treba da bude razlog spora između mene i njega, jer njega lično nikad nisam uvredila, ni da je lopov, bila sam najblaža u svakom smislu, trudila sam se da budem profesionalna. Čovek dobro izgleda, lagala bih kada bih rekla drugačije. Čak i kada sam ga napadala, bila sam čovek, nisam spuštala tu raspravu na jedan klošarski nivo. Ja sam pre svega pravnik, pa novinar. Tako da, nadam se da ćemo naći zajednički jezik i da ćemo pokazati da ne vlada mržnja Srbijom, bez obzira što je na jednoj političkoj strani, ja na drugoj, možemo da se dogovorimo i budemo ljudi - rekla je Jovana za Republiku, pa dodala:

Foto: Nebojsa Mandic

Jovana Jeremić na suđenju sa Draganom Đilasom

- On prevashopdno treba da bude čovek u ovoj situaciji, da shvati da je besmisleno to što me je tužio. Ja mogu da shvatim da se na meni vrši pritisak da ućutim, to je nemoguće, nikada neću ćutati. Ja nisam uradila ništa loše, on to vrlo dobro zna. Ja sam samo čitala novine, kog su tog dana bile u štampi, mislim da je i on toga svestan. Videćemo šta će biti, pokazali smo neverovatnu stvar, svi su očekivali da će ovo biti udario tuk na luk, ali eto... Svaka čast za sudiju, sudija je odradila svoje! Ja sam insistirala da on dođe, ja sam želela da on mene čuje, htela sam da mu pošaljem poruku, da ja ne mrzim ni Mariniku Tepić, ni njega. Moja poruka je da ja te ljude volim, ja bih sutra njemu pomogla, ili bilo kome sa opozicione strane da im bilo šta treba u životu, da je u mojoj moći. Ali ne delim njihvo političko mišljenje. Ja se borim za svoju zemlju. Oni nas zovu da mi nismo novinari, ja želim da im pokažemo da mi smo pre svega ljudi, a onda novinari. Mene niko nije poslao da ovo sad ispričam, ja imam pravo da slobodno mislim, mene nikad, ni predsednik, niti bilo ko rekao da moram nešto da kažem u emisiji. Ja želim zaista da budem uz svoju državu, ako Vučić koji čini dobre stvari državi, naravno da ću biti uz Vučića, najviše je radio, najviše uradio i bio vredan. Ja ne želim ovde da dođem da i napadam Đilasa, da bih se ušlihtala predsedniku. Ja smatram da najbolju podršku dajem predsednik i svojoj državi na ovakav način, jer šaljem i razumnost. Takav način najviše činim i za Vučića, i za svoju državu. Nisam zla i pokvarena, zato Srbija pobeđuje na svakim izborima, zato što je to narod koji ima čisto srce, i oni su to prepoznali kod Aleksandra i Aleksandar je takav, tako da, eto, neka pobedi ljubav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading