STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: OVE grupe građana dobiće od 25.000 do 50.000 dinara

Autor:

Vesti

25.01.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova inicijativa sledi nedavnu najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: OVE grupe građana dobiće od 25.000 do 50.000 dinara

Foto: Shutterstock

Zgrada Vlade Srbije

Na današnjoj sednici, Vlada Republike Srbije donela je tri zaključka s ciljem pružanja podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama. Ova podrška uključuje novčane iznose od 25.000 do 50.000 dinara, namenjene poboljšanju materijalnog položaja korisnika.

Prema saopštenju Vlade, jednokratna novčana pomoć od 25.000 dinara biće isplaćena porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti. Takođe, osobama koje se suočavaju s retkim bolestima dodeljuje se vaučer od 35.000 dinara za nabavku lekova i medicinskih sredstava. U okviru treće usvojene pomoći, obolelima će biti dodeljen vaučer od 50.000 dinara za rehabilitaciju i rekreaciju u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama.

Ova inicijativa sledi nedavnu najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti obećao dodatnu finansijsku podršku koju će država pružiti i roditeljima i deci pogođenima retkim bolestima.

- Mi smo sa 130 miliona dinara došli do ulaganja od 7,2 milijarde dinara u 2024. godini i to će biti više. Mi smo u dogovoru sa predsednicom vlade, ministrom finansija, ministrom zdravlja, ovde prisutnima ministrima Kisić i Selakovićem dogovorili to da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je negde 35.000 dinara po osobi za ovu godinu, ukupno 100 miliona dinara - rekao je Vučić.

Kako je rekao, pod dva, idemo se sa izdavanjem vaučera za rehabilitaciju u banjama, planinama i na moru preko Crvenog krsta u Baošićima.

- Predlog je za vrednost vaučera od 50.000 dinara za porodicu, finansijski efekt je 142,5 miliona dinara. I idemo sa jednokratnom pomoći, novčanom pomoći, od 25.000 dinara, efekt je finansijski 71,25 miliona, što znači negde oko 320 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra. To nije mali novac - naveo je Vučić nedavno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading