NOVA POMOĆ DRŽAVE: Prijava počinje u ponoć, evo kako do besplatne kuće na selu i 10.000 evra

Autor:

Vesti

12.01.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijavljivanje za program počinje 13. januara.

NOVA POMOĆ DRŽAVE: Prijava počinje u ponoć, evo kako do besplatne kuće na selu i 10.000 evra

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Vlada Srbije pokreće novi program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, pružajući priliku mladima da besplatno dobiju kuću na selu i do 10.000 evra kako bi započeli posao u ruralnim područjima. Program je inicijativa Ministarstva za brigu o selu, a novi ciklus prijava počinje od 13. januara.

Dosadašnji program je omogućio 10.000 odraslih i dece da dobiju krov nad glavom, uselivši se u 2.650 seoskih kuća. Sadašnje proširenje programa ima za cilj podsticanje održivog razvoja sela i unapređenje uslova života u ruralnim područjima.

Mladim ljudima koji odluče graditi svoju budućnost na selu država će dodeliti do 10.000 evra bespovratnih sredstava kako bi im pomogla da pokrenu posao u ruralnom okruženju. Ovaj korak ima za cilj ohrabrivanje mladih da ostanu ili se vrate u sela, doprinoseći revitalizaciji ruralnih područja.

Kako da se prijavite?

Prijavljivanje za program počinje 13. januara, a potencijalni korisnici moraju biti punoletni državljani Srbije mlađi od 45 godina. Uslovi uključuju da kandidati nemaju već posedovane nepokretnosti (osim poljoprivrednog zemljišta) i da nisu u poslednjih pet godina prodavali nepokretnosti.

Procedura podrazumeva da zainteresovani samostalno biraju kuću u odabranom delu Srbije, a vrednost kuće do 1,2 miliona dinara procenjuje jedinica lokalne samouprave. Nakon odobrenja od strane Ministarstva za brigu o selu, novac se uplaćuje opštini, koja ga zatim prosleđuje prodavcu, a ceo postupak završava se potpisivanjem ugovora kod javnog beležnika.

Program je do sada pokazao uspeh, a mladi ljudi su pokazali interesovanje za ostanak ili povratak u seoska područja.

Tekst konkursa (2023) i uslove za učešće pročitajte OVDE, prijava je ista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading