UŽASNI BOGDAN ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE: Nikome nikada ovo ranije nije pošlo za rukom!

Autor: P. Z.

Sport

13.01.2024

03:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije će zauvek ostati upamćen po tom uspehu.

UŽASNI BOGDAN ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE: Nikome nikada ovo ranije nije pošlo za rukom!

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović protiv Indijane

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi u noći između petka i subote su na svom parketu od Indijana Pejsersa rezultatom 126:108 (34:30, 34:32, 31:19, 27:27).

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović imao je dvocifren učinak, ali bez obzira na to i slabo šutersko veče. Nekadašnji as Partizana je meč završio sa deset poena, do kojih je došao uz 2/5 šut za tri poena, 1/7 za dva i 2/2 sa linije za slobodna bacanja. Što se ostalih kolona tiče, Bogi je upisao pet skokova, dve asistencije, čak tri ukradene lopte, ali i dve izgubljene.

Međutim, i pored loših procenata, Bogdanova prva pogođena trojka na utakmici bila je njegova 1.000. u NBA karijeri!

Takođe, na istoj utakmici je u klub 1.000 ušao i Trej Jang, pa su tako on i Bogdan postali prvi saigrači u istoriji NBA lige koji su iste večeri ostvarili taj rezultat.

Ipak, Jang je šuterski podbacio protiv Indijane, baš kao i Bogdanović, pa je uz ukupan šut iz igre od 4/17 sakupio svega 13 poena, što je daleko od njegovog proseka.

Za razliku od Bogdanovića i Janga, u poraženom sastavu je vrlo raspoložen bio Dežonte Marej, koji je meč završio sa 29 poena.

Sa druge strane, ekipu Pejsersa je do pobede vodio tandem sa klupe Badi Hild - Obi Topin, pošto su sa po 18 poena bili najefikasniji. Njih je sa 15 poena pratio još jedan rezervista Benedikt Maturin, dok je od startera najviše koševa ubacio Aron Nesmit -13.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading