OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU! "Sad idem da se ISPLAČEM"! Žoc ostavio sve u ŠOKU!

Autor:

Sport

12.01.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih nije skrivao osmeh posle velikog trijumfa nad Makabijem.

OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU! "Sad idem da se ISPLAČEM"! Žoc ostavio sve u ŠOKU!

Foto: Starsport

Partizan je u 21. kolu Evrolige spektakularnim preokretom pobedio Makabi 88:79, uprkos činjenici da je bio u rezultatskom zaostatku od čak 24 poena.

Zato trener kluba iz Humske Željko Obradović nije štedeo pohvale za svoje izabranike:

- Čestitam igračima na ovom neverovantom povratku i naravno navijačima zbog neverovatne podrške - rekao je popularni Žoc na početku konferencije za medije.

Napravio je poređenje s utakmicom u Istabulu, kada je "parni valjak" poražen od Fenerbahčea.

Isti igrači, isti ljudi regauju na isti situacije drugačije. Rekao sam to i u Instabulu, samo smo sada reagovali dosta bolje. Odbrana nam je dala moral i zbog toga smo igrali pametnije u napadu. Neki igrači su imali probleme s faulovima, kad se sve bolje pogleda, ovo smo napravili sa osam igrača - kaže trofejni trener.

Foto: printscreen/BC Partizan TV

 

Preostalo je još da se igra, ali se Obradović nada najboljem.

- Ostalo nam je još 13 utakmica u Evroligi, moramo da igramo u ovakvom ritmu i u gostima, težak posao nas čeka. Al moram da damo sve od sebe - dodaje Željko.

Ne osvrće se na reči drugih ljudi, kako sam kaže bitno je da on i tim zajedno napreduju.

- Ne slušam komentare, a ni ne interesuju me. To me stvarno ne zanima, ja imam svoj posao i radim ga. Imali smo juče ozbiljan razgovor, gledali smo utakmicu iz Instambula. Analizirali smo sve, rekao sam im da imaju priliku da napreduju, ali da tu priliku imam i ja, da budem bolji trener i bolji čovek - nastavlja Obradović.

Nije večeras najbolje briljirao lider ekipe Kevin Panter, ali i bez njega saigrači su uspeli da naprave veliki preokret.

- Panter nije bio na nivou na kom inače igra, ali ovo je dokaz da Partizan može da igra i kada njemu ne ide. Tim je uvek iznad svakog pojedinca.  Za Trifunovića sam vam govorio koliko je bitan za odbranu, Smailagić je stegao zube i odigrao. Česititke svima na svemu što smo uradili večeras - osvrnuo se Obradović na učinak kapitena.

Republika

Foto: Starsport

 

Usledilo je pitanje da li misli da je njegov tim loše igrao.

- Direktno ću da odem u moju kancelariju i da se isplačemo, katastofa smo igrali - nije krio Žoc.

Potom se nasmejao, pa nahvalio svoje igrače zbog fenomenalnog performansa na parketu.

- Zar stvarno ovakaav odgovor očekujete, zar posle ovakve utakmice na kojoj smo izginuli. Odigrali smo sjajnih 30 minuta, naravno da će mo da pričamo i ovih deset. Rekao sam igračima da smo učinili ponosnim - naglasio je je trener crno-belih.

Objasnio je zašto Anđušić i Vukčević večeras nisu bili u rosteru.

- Nego šta je nego trenerski izbor, ko drugi može da odlučuje osim mene. Ako skoncentrisan na treningu, ne možeš da igraš. Pokaži se na sledećem treningu, pa ćeš igrati - rekao je Obradović.

Na kraju je i pomenuo zašto je Frenk Kaminski ceo meč presedeo na klupi.

- Bila je specifična utakmica u smislu kako sam odlučio da igram odbranu, ali on će nastaviti da igra, kao i ostali igrači nisu dobili šansu večeras. Moramo da se adaptiramo, moramo da vodimo računa, da donosimo prave odluke - završio je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading