VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE PENZIONERE! Oglasio se PIO fond, danas je POSLEDNJI DAN za prijavu!

Autor:

Vesti

25.01.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačna lista izlazi 14. marta.

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE PENZIONERE! Oglasio se PIO fond, danas je POSLEDNJI DAN za prijavu!

Foto: Shutterstock

Rok za prijavu penzionera za desetodnevnu rehabilitaciju u nekoj od banja u Srbiji o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ističe danas.

Prema konkursu Fonda PIO pravo na desetodnevni banjski oporavak imaju starosni, invalidski i porodični penzioneri čija penzija nije veća od 39.850 dinara.

Za penzionere, koji osim domaće, primaju i inostranu penziju, uslov je da zbir svih penzija iznosi do 39.850 dinara.

Konačna rang-lista će biti objavljena 14. marta, nakon čega će uslediti i prvi pozivi penzionerima za upućivanje na oporavak.

Uz prijavu, potrebno je podneti:

  • penzijski ček;
  • dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo);
  • popunjenu prijavu sa izjavom, na propisanom obrascu, gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju po oglasu u 2020, 2021, 2022. i 2023. godini i da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju;
  • raspoloživu medicinsku dokumentaciju, ukoliko je korisnik poseduje (nije obavezna).

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, a korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Kosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta. Prijave se mogu podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading