PRIJAVE POČINJU DANAS, A EVO KOJI SU USLOVI! PIO fond raspisao konkurs za besplatan boravak u banjama

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioneri mogu podneti prijave od 9. januara do 25. januara 2024. godine penzionerskim udruženjima i odborima na opštinama u kojima imaju prebivalište.

PRIJAVE POČINJU DANAS, A EVO KOJI SU USLOVI! PIO fond raspisao konkurs za besplatan boravak u banjama

Foto: Shutterstock

Fond PIO je danas objavio oglas kojim se omogućava korisnicima penzija da ostvare pravo na rehabilitaciju u trajanju od 10 dana.

Pravo na rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija sa prebivalištem u Srbiji, čija penzija ne prelazi 39.850 dinara, pod uslovom da nemaju drugih ličnih primanja i da nisu koristili ovo pravo od 2020. godine.


Prijavljivanje i dokumentacija

Penzioneri mogu podneti prijave od 9. januara do 25. januara 2024. godine penzionerskim udruženjima i odborima na opštinama u kojima imaju prebivalište. Uz prijavu je potrebno dostaviti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostanstva, popunjenu prijavu sa izjavom, ovlašćenje Fondu PIO za zaključenje ugovora o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti rehabilitaciju, kao i raspoloživu medicinsku dokumentaciju ukoliko je korisnik poseduje, iako ovo poslednje nije obavezno.

Prijavljivanje korisnika sa teritorije filijale Fonda PIO

Prijave se podnose udruženjima penzionera sa teritorije filijale Fonda PIO kojoj korisnik pripada, a mogu se podneti i u najbližoj filijali Fonda ukoliko penzioner boravi van mesta stanovanja. Korisnici sa Kosova i Metohije sa prebivalištem ili boravištem van KiM prijave podnose najbližoj filijali Fonda PIO mestu gde se nalaze.

Pravo prijave i komisija

Pravo prijave imaju i korisnici penzija koji su penzionerski status stekli u Srbiji, a primaju penziju i iz inostranstva pod uslovom da zbir oba primanja ne prelazi pomenuti iznos. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava. Rang lista biće objavljena 24. radnog dana od dana isteka oglasa, a na nju se može podneti prigovor u roku od 5 radnih dana od objavljivanja. Komisija je dužna da u roku od 5 dana razmotri prigovore, obavesti njihove podnosioce i objavi konačnu rang listu. Konačna rang lista se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading