KLJUČNA VISINA PENZIJE, ALI I JOŠ JEDAN DOKUMENT! Evo ko od penzionera može u BESPLATNU BANJU!

Autor:

Vesti

17.01.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čija penzija ne prelazi iznos od 39.850 dinara, a imaju prebivalište na teritoriji Srbije.

KLJUČNA VISINA PENZIJE, ALI I JOŠ JEDAN DOKUMENT! Evo ko od penzionera može u BESPLATNU BANJU!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šetnja po lepom vremenu

Direktor Filijale PIO fonda u Novom Pazaru Mirsad Abdurahmanović, ističe da višegodišnja praksa omogućava penzionerima da ostvare pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjskim lečilištima. 

Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čija penzija ne prelazi iznos od 39.850 dinara, a imaju prebivalište na teritoriji Srbije. Takođe, penzioneri koji primaju penziju iz inostranstva mogu se prijaviti pod uslovom da je zbir penzija takođe do 39.850 dinara. Bitno je napomenuti da korisnici, osim penzije, ne smeju imati druga lična primanja i da nisu koristili rehabilitaciju od oglasa za 2020. godinu.

Podela penzionerskih kartica
 

Direktor Filijale PIO fonda u Novom Pazaru, Mirsad Abdurahmanović, podseća da se i dalje vrši podela penzionerskih kartica koja je započela 10. oktobra.

nteresovanje za ove kartice je veliko, a zahvaljujući njima penzioneri ostvaruju značajne povoljnosti i uštede.

Penzioneri koji žele da se prijave za besplatnu rehabilitaciju trebalo bi da podnesu prijavu udruženjima ili odborima korisnika penzija sa područja filijale PIO fonda gde imaju prebivalište.

Takođe, mogućnost za prijavljivanje postoji i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Uz prijavu penzioner podnosi i penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu izjavu na propisanom obrascu, gde želi da se koristi rehabilitacija i u koju banju želi da ide, kao i to da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja i da nije koristio rehabilitaciju po oglasu u poslednje četiri godine.

Potrebno je da korisnik podnese i izjavu da se ovlašćuje PIO fond da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju, kao i raspoloživu medicinsku dokumentaciju ukoliko je korisnik poseduje, ali da ona nije obavezna.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading