VAŽNA INFORMACIJA! Oglasilo se Tužilaštvo povodom trovanja radnika u Magni!

Autor:

Vesti

24.01.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fabrici Magna iz Aleksinca u dva navrata otrovano je čak 163 radnika.

VAŽNA INFORMACIJA! Oglasilo se Tužilaštvo povodom trovanja radnika u Magni!

Foto: youtube/printscreen

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je da su preduzete hitne radnje i mere kako bi se otkrio uzrok trovanja radnika u fabrici "Magna". U cilju istrage ovog slučaja, uključene su policija, inspekcije, veterinarska i inspekcija rada, kao i Uprava za vanredne situacije. Takođe, naložena je toksikološka analiza krvi zaposlenih.


Nakon prvog incidenta trovanja, merenje i ispitivanje vazduha u hali fabrike obavio je Institut za kvalitet radne i životne sredine "1. maj"  iz Niša i nije utvrdio prisustvo otrovnih isparenja. Međutim, nakon drugog incidenta, Institut za javno zdravlje Novi Sad-Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika je izvršio dodatna merenja. Rezultati tih analiza očekuju se u narednom periodu, a tužilaštvo je danas ponovo izvršilo dodatna uzorkovanja na licu mesta, imajući u vidu rezultate analiza uzoraka uzetih 20. januara, nakon drugog incidenta, saopštavaju iz Tužilaštva, prenosi RTS.

- Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o novim saznanjima, vodeći računa da se ne ugrozi istražni postupak. S obzirom na ozbiljnost situacije, javnost može očekivati transparentnost u vezi sa rezultatima analiza i merenja kako bi se utvrdio uzrok trovanja radnika u fabrici "Magna" u Aleksincu - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Podsećamo, u fabrici Magna iz Aleksinca u dva navrata otrovano je čak 163 radnika. Najpre je, 17. januara, u ovoj fabrici otrovan 103 radnik usled isparenja lepka zbog čega fabrika nije radila do narednog dana uveče pošto je izvršen uviđaj i konstatovano da je bezbedno da se u njoj radi. Treća smena je krenula da radi, ali oko ponoći ljudi su počeli da padaju kao sveće... Tada je otrovano oko 58 ljudi.

Fabrika još ne radi.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading