SUMNJA SE DA JE OVO UZROK JOŠ JEDNOG TROVANJA U "MAGNI"! Načelnik Hitne pomoći u Aleksincu o stanju 58 otrovanih radnika!

Autor:

Vesti

19.01.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Nenad Marković načelnik Hitne medicinske službe u Aleksincu kaže da su prvi pacijenti sa simptomima trovanja iz aleksinačke fabrike "Magna" počeli da se javljaju noćas pre ponoći.

SUMNJA SE DA JE OVO UZROK JOŠ JEDNOG TROVANJA U "MAGNI"! Načelnik Hitne pomoći u Aleksincu o stanju 58 otrovanih radnika!

Foto: ST/Dragan Kadić, youtube/printscreen/TV ZONA PLUS (HD)

U fabrici "Magna“, u kojoj je za 24 časa, u dva navrata, otrovan ukupno 161 radnik, neće raditi dok se ne utvrdi uzrok trovanja, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Najpre je, prekjuče, u ovoj fabrici otrovan 103 radnik usled isparenja lepka zbog čega fabrika nije radila do sinoć. Izvršen je uviđaj, a juče tokom dana je saopšteno da će, posle detaljnog pregleda i pošto je ustanovljeno da je bezbedno da se uđe u nju, treća smena krenula sa radom.

Međutim, noćas je došlo do novog trovanja 58 radnika.

Dr Nenad Marković načelnik Hitne medicinske službe u Aleksincu kaže za "Blic" da su prvi pacijenti sa simptomima trovanja iz aleksinačke fabrike "Magna" počeli da se javljaju noćas pre ponoći.

- Od ukupnog broja radnika koji su se javili lekarima Hitne pomoći, petoro radnika je prosleđeno Internom odeljenju bolnice u Aleksincu na dalju opservaciju. Odatle je jedna pacijentkinja našim vozilom prevezena do toksikologije u Nišu - rekao je dr Marković.

Prema njegovim rečima, radnici koji su se javljali protekle noći imali su iste tegobe kao i radnici koji su se otrovali u noći između 17. i 18. januara.

- Tegobe su bile identične: peckanje u grlu, mučnina sa nagonom za povraćanje, povraćanje, bol u želucu. Naše ekipe su zbrinule deo radnika, a jedan broj zaposlenih sa lakšim simptomima privatnim prevozom je dolazio do Hitne pomoći. Poslednji pacijent u noćnoj smeni je bio oko 6: 30 časova, a još dva pacijenta su se javila u jutarnjoj smeni - kaže dr Marković.

Prema nezvaničnim informacijama, radnici spekulišu da je do ponovnih problema došlo nakon što je upaljeno grejanje u fabrici, pa je lepak kojim je lepljen itison u jednoj manjoj prostoriji u sredini hale ponovo počeo da isparava.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading