VIŠE OD 100 RADNIKA OTROVANO U "MAGNI"! Oglasilo se Tužilaštvo, evo da li će pokretati krivični postupak i ima li odgovornih!

Autor:

Vesti

18.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu, saopštio je za medije da da će se uviđaj obaviti čim dobiju informaciju da je ulazak u fabriku bezbedan.

VIŠE OD 100 RADNIKA OTROVANO U "MAGNI"! Oglasilo se Tužilaštvo, evo da li će pokretati krivični postupak i ima li odgovornih!

Foto: youtube/printscreen/TV ZONA PLUS (HD)

Više od 100 radnika juče se otrovalo se hemijskim isparenjima u fabrici "Magna" u Aleksincu.

Radnici fabrike su došli u svoju redovnu smenu, a tokom njihove smene majstori su postavljali podne obloge, što je dovelo do trovanja isparenjima lepka. Od svih otrovanih, troje je bilo zadržano u UKC Niš, ali su, kako se saznaje, i oni jutros otpušteni na kućno lečenje. 

Ovim povodom se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo u ovom gradu, koje je saopštilo da se čeka da situacija bude bezbedna kako bi preduzeli sve odgovarajuće radnje.

Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu, saopštio je za medije da da će se uviđaj obaviti čim dobiju informaciju da je ulazak u fabriku bezbedan.

- U fabrici Magna došlo je do trovanja 102 radnika, dobili su zdravstvenu pomoć. Obavešten je Institut za javno zdravlje, Inspekcija rada i Sanitarna inspekcija, te Institut 1. Maj. Fabriku smo zatvorili dok se ne obavi uviđaj i ustanovi da je bezbedno u njoj raditi. Biće obavljena neophodna merenja na prisustvo štetnih materija nakon okončanja uviđaj i utvrđivanja svih okolnosti odlučiće o pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornih - kazao je Mitrović.

Fabrika "Magna" u Aleksincu, koja je sinoć bila poprište trovanja radnika usled isparenja lepka, ne radi od jutros. Vatrogasci i policija su i dalje na licu mesta.

Više radnika je zbrinuto u bolnicama, a pojedini su ispričali šta se dogodilo.

- Osetili smo miris lepka i onda su počele koleginice jedna po jedna da se onesvešćuju -  rekao je jedan od radnika za beogradske medije, koji već dve i po godine radi u ovoj fabrici koja proizvodi navlake za automobilska sedišta.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading